اجتماعی > سلامت

جزییات طرح امنیت غذایی کودکان برای امسال / مبلغ شارژ کارت‌های ۷ دهک اول



دکتر احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان اینکه طرح‌های حمایتی مشترک وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» از گروه‌های خاص در کشور اجرا می‌شود، اظهار کرد: ۲ طرح «یسنا» و «امنیت غذایی کودکان» اجرا می‌شود.  مجلس شورای اسلامی، دولت را بر مبنای ماده ۲۴ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»  موظف کرده که از زنان باردار، مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال، حمایت کند و بسته‌های تغذیه‌ای و بهداشتی را در اختیار این افراد قرار دهد.  

وی با بیان اینکه طرح یسنا در سال ۱۴۰۲ اجرا شد، گفت: بودجه تخصیص یافته برای طرح یسنا محدود بود و به همین دلیل به صورت محدود در استان‌های کم‌برخوردار کشور اجرا شد.  با توجه به تخصیص بودجه برای این طرح، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با همکاری وزارت رفاه نسبت به اجرای طرح یسنا در ۸ استان کم‌برخوردار کشور اقدام کرد. بودجه سال ۱۴۰۳ طرح یسنا نیز محدود بود و به همین دلیل به صورت کامل در تمام کشور اجرا نشد.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت امنیت غذایی کودکان را در دستور کار قرار داده، تصریح کرد: طرح مشترک وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» در ارتباط با تغذیه کودکان در کانون توجه دولت قرار گرفته و به خوبی از این طرح حمایت می‌شود. طرح امنیت غذایی کودکان در راستای حمایت از کودکان کمتر از ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه و کم‌وزنی است. کارت‌های بانکی خانواده‌های این گروه از کودکان بر اساس دهک خانواده‌ها شارژ می‌شود.  

اسماعیل‌زاده توضیح داد: کارت‌های خانواده‌های دهک‌های ۱ تا ۵ در طرح حمایت تغذیه‌ای کودکان به میزان یک میلون و ۱۰۰ هزار تومان شارژ می‌شود و دهک‌های ۶ تا ۷ نیز مبلغ ۶۶۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. این افراد با مبلغ دریافتی می‌توانند نسبت به خرید ۱۴ قلم مواد غذایی اقدام کنند.  

وی درباره طرح امنیت غذایی کودکان اظهار کرد: این طرح از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تعداد کودکان تحت پوشش در گذر زمان افزایش یافته است. ۱۳۵هزار کودک از حمایت‌های این طرح در سال ۱۴۰۳ برخوردار بودند که تعداد این افراد به ۲۰۰هزار نفر در سال جاری می‌رسد. افزایش تعداد کودکان و اعتبار تخصیص یافته برای طرح امنیت غذایی کودکان می‌تواند یک راهکار موثر برای ریشه‌کنی سوءتغذیه در کشور باشد.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره بودجه طرح حمایت تغذیه‌ای کودکان گفت: اجرای طرح امنیت غذایی کودکان در اختیار دفتر بهبود تغذیه جامعه است؛ بودجه ۱.۷ همتی در سال گذشته برای اجرای این طرح تخصیص یافته بود که این میزان در سال جاری به ۳ همت افزایش یافته است.   

 انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا