۹۷۰۰ تن زباله، سوخت جایگزین کارخانههای سیمان کشور شد
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود نصرتی معاون عمرانی و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در سی و نهمین اجلاس شورای عالی استانها با اشاره به آئیننامه سرمایهگذاری مصوب هیئت وزیران، از برنامهریزی برای بهروزرسانی این آئیننامه با مشارکت شورای عالی استانها خبر داد و گفت: این اصلاحات با هدف تسهیل فرآیندها، افزایش شفافیت و ایجاد اطمینان برای سرمایهگذاران صورت میگیرد.
وی افزود: که سرمایهگذاری موفق در گرو فضای امن، ثبات تصمیمگیری و انسجام بین شهرداریها و شوراهای اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به منابع مالی گستردهای که در قالب تفاهمنامهها با بانک شهر و صندوق توسعه مدیریت شهری و روستایی اظهار کرد: هیچ بهانهای برای توقف پروژهها به دلیل کمبود منابع مالی باقی نمانده و تمامی امور به صورت متمرکز در اختیار استانها قرار دارد.
معاون وزیر کشور به تجربه موفق مدیریت پسماند در کشور اشاره کرد و گفت: در چند ماه گذشته برنامهریزی شد از این ۹۷۰۰ تن زباله کشور به عنوان سوخت جایگزین کارخانههای سیمان بهره برداری شود. در تفاهمنامهای با دستور رئیس جمهور برای خط تفکیک زباله ۳ همت تسهیلات گرفتهایم و این برنامه را اجرا کردیم.
وی در ادامه بیان کرد: در این صورت ۱۵ درصد صرفهجویی در مصرف سوخت و ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب صرفهجویی گاز داشتیم. این یک تهدید است که به فرصت تبدیل شده است. با تصمیمات حمایتی، قیر معادل این صرفهجویی در اختیار شهرداریها قرار خواهد گرفت.
نصرتی افتتاح نخستین پروژه آزمایشی در کرمانشاه در سیام اردیبهشت را نقطه عطفی در مسیر استفاده از پسماند به عنوان فرصت اقتصادی ارزیابی کرد.
در پایان، وی با تاکید بر اینکه باید به بهرهبرداری از ظرفیتهای پنهان مدیریت شهری و روستایی پرداخت، گفت: در حوزههایی چون حملونقل عمومی، انرژی، فرهنگ، اقتصاد و بینالملل فرصتهایی نهفته است که با تخصص، تجربه، اتحاد و تمرکز بر رضایتمندی مردم، میتوان آنها را به نقاط قوت مدیریت شهری بدل ساخت.