مهمترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته گذشته
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: حوادث مختلف، یافتهها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبتهای محیط زیستی در سراسر دنیا طی هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
همچنین رخدادهایی چون افزایش آمار تلفات زلزله در میانمار تا ادامه روند کاهشی جمعیت در ژاپن، برخی دیگر از اخبار برگزیدهی جهان در حوزه اجتماعی طی روزهای اخیر هستند که در ادامه بخشی از مهمترین این رویدادها را به اختصار مرور میکنیم:
افزایش آمار تلفات زلزله در میانمار
شمار قربانیان زلزلههای ۷.۷ و ۶.۴ ریشتری در میانمار به ۳۶۸۹ نفر رسید.
شمار قربانیان زلزلههای ۷.۷ و ۶.۴ ریشتری در میانمار در روز ۲۸ مارس به ۳۶۸۹ نفر افزایش یافت.
همچنین برآورد شده است که ۵۰۲۰ نفر در پی این دو زمین لرزه مجروح شدهاند.
سقوط یک هواپیما با ۶ سرنشین در نیویورک
به گفته اداره هوانوردی فدرال آمریکا، یک هواپیما حامل شش سرنشین روز شنبه در یک فضای باز در نزدیکی «کوپاک» در نیویورک سقوط کرد.
تاکنون مرگ یک تن در این حادثه تایید شده است.
مقامات اعلام کردند که هواپیما در مسیر سقوط به هیچ سازهای برخورد نکرده است و در عین حال دسترسی به محل سقوط دشوار است. همچنین تاکنون علت سقوط این هواپیما مشخص نشده است.
بیش از ۳ میلیون کودکِ جهان در ۲۰۲۲ قربانی مقاومت به آنتیبیوتیک شدند
مطالعه ارائه شده در ESCMID Global ۲۰۲۵ نشان میدهد بیش از ۳ میلیون کودک در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی به دلیل عفونتهای مرتبط با مقاومت ضد میکروبی (AMR) جان خود را از دست دادند.
این مطالعه بر نیاز فوری به استراتژیهای منطقهای و جهانی برای کنترل AMR در کودکان به ویژه در مناطق پُرخطر مانند جنوب شرق آسیا و آفریقا تاکید میکند.
آنتیبیوتیکها یا در طبیعت هستند یا در آزمایشگاه تولید میشوند و برای از بین بردن باکتریها طراحی شدهاند. اما باکتریها بیش از سه میلیارد سال است که در حال تکامل هستند و یاد گرفتهاند که برای زنده ماندن، خود را تغییر دهند. بنابراین هرچه بیشتر از آنتیبیوتیکها استفاده شود، باکتریها هم سازگارتر میشوند.
یک داروی جدید برای کاهش سرعت پیشرفت سرطان سینه
داروی جدیدی که روند پیشرفت یک نوع سرطان سینه درمانناپذیر را کاهش میدهد، اکنون در دسترس مرکز ملی بهداشت و درمان انگلیس قرار دارد.
آزمایشها نشان داده است که داروی «کاپیواسرتیب» (capivasertib)، سرعت انتشار شایعترین سرطان سینه درمانناپذیر را کُند میکند. طبق نتایج بهدستآمده، این دارو در ترکیب با درمان هورمونی موجود، مدت زمان توقف پیشرفت سلولهای سرطانی را دو برابر میکند.
پروفسور «نیکلاس ترنر» از موسسه تحقیقات سرطان که مدیریت این مطالعه را برعهده داشت، به اسکای نیوز گفت این موفقیتی بزرگ برای علم پزشکی است. او تاکید کرد در آینده صدها بیمار از مزیتهای این دارو بهرهمند خواهند شد. او همچنین گفت: ما به داروهای جدید نیاز داریم تا به همراه درمانهای موجود، اثربخشی و طول عمر بیماران را افزایش دهند.
ادامه روند کاهشی جمعیت در ژاپن
دادههای وزارت امور داخلی و ارتباطات ژاپن روز دوشنبه نشان داد کل جمعیت این کشور با احتساب اتباع خارجی، تا یک اکتبر ۲۰۲۴ میلادی به ۱۲۳ میلیون و ۸۰۲ هزار نفر رسیده است.
این دادهها با کاهش ۵۵۰ هزار نفری نسبت به سال قبل، چهاردهمین سال متوالی کاهش جمعیت را نشان میدهد.
در میان ۴۷ استان ژاپن، ۴۵ استان کاهش جمعیت را تجربه کردند و تنها «توکیو» و «سایتاما» افزایش جمعیت داشتند.
تعداد افراد ۷۵ ساله و بالاتر با ۷۰۰ هزار نفر افزایش به ۲۰ میلیون و ۷۷۷ هزار نفر رسید که در حال حاضر حدود ۱۷ درصد از کل جمعیت را تشکیل میدهد.
طوفان شن در عراق هزاران نفر را راهی بیمارستان کرد
عکاسان خبرگزاری فرانسه گزارش دادند طوفان، شهرهای مرکزی و جنوبی عراق را در مه نارنجی رنگی فرو برده و دید افقی، به کمتر از یک کیلومتر کاهش یافته است.
همچنین رسانههای محلی اعلام کردهاند که فرودگاههای بصره و نجف هر دو به دلیل طوفان بسته شدند.
«سیف البدر»، سخنگوی وزارت بهداشت عراق گفته است بصره، بیشترین آسیب را دیده و بیش از ۱۰۰۰ مورد از ۳۷۴۷ مورد بستری در بیمارستان منتسب به طوفان شن را ثبت کرده است.
این طوفان شن در برخی مناطقِ عربستان سعودی نیز گزارش شده است.
وقوع زلزله ۵.۶ ریشتری در منطقه «هندوکش» افغانستان
زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر روز چهارشنبه منطقه هندوکشِ افغانستان را لرزاند.
مرکز لرزه نگاری اروپا- مدیترانه (EMSC) اعلام کرد زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ ریشتر امروز منطقه هندوکش در افغانستان را لرزاند.
این مرکز همچنین اعلام کرد که زمینلرزه در عمق ۱۲۱ کیلومتری زمین رخ داده است.
مرکز لرزه نگاری اروپا- مدیترانه ابتدا شدت این زمین لرزه را ۶.۴ ریشتر گزارش کرده بود.
کشورهای عضو WHO به توافقی برای مقابله با پاندمیهای آینده، نزدیک شدهاند
در پی بیش از سه سال مذاکرات، مقامات سازمان جهانی بهداشت (WHO) به توافق اصولی در مورد یک توافقنامه بینالمللی برای پیشگیری از پاندمیها دست یافتند.
معاون رئیس تیم مذاکرهکننده گزارش داد که قرار است روز سهشنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) در جلسهای جدید، نهاییترین متن این توافقنامه تصویب شود.
این توافقنامه که برای اولین بار در دسامبر ۲۰۲۱ یعنی تقریباً یک سال و نیم پس از شیوع پاندمی کرونا مطرح شد در تلاش است تا به کشورهای جهان اصول مشخصی برای پیشگیری، آمادگی و واکنش به پاندمیها ارائه دهد.
هدفِ این برنامه جهانی آن است که کشورهای مختلف از طریق همکاریهای بینالمللی و اتخاذ تدابیر مشترک، آمادگی بهتری برای مقابله با بحرانهای بهداشتی جهانی پیدا کنند.
انتهای پیام