منابع و مصارف تامین اجتماعی متوازن نیست/ لزوم بازنگری برخی قوانین برای تقویت سازمان
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: در مراسمی که با حضور اسماعیل گرجیپور معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، علی شیرکانی دبیر هیئتامنای تأمین اجتماعی و اعضای هیئتمدیره و شورای معاونان این سازمان برگزار شد، آقایان سلطانعلی فلاح، غلامرضا پناه و پرویز نصیری با صدور احکامی از سوی احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان اعضای جدید هیئتمدیره سازمان تامین اجتماعی منصوب و معارفه شدند و از خدمات اعضای سابق هیئتمدیره، آقایان حجتالله دمیاد، علی دباغ و علیاکبر بسطامی نیز تقدیر شد.
پرداخت مستمری و تأمین مناسب درمان، اولویتهای سازمان تأمین اجتماعی است
سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات اعضای سابق هیئتمدیره و آرزوی موفقیت برای اعضای جدید، اظهارکرد: در مدت محدودی که در خدمت آقایان دمیاد، دباغ و بسطامی بودیم، همراهی خوبی با تیم مدیریتی جدید داشتند. جناب آقای دمیاد با دید وسیع و آقای دکتر دباغ با دغدغههایی که در حوزه درمان و سایر حوزهها داشتند کمک شایستهای به سازمان کردند. آقای بسطامی نیز از قبل و از دورهای که در مجلس حضور داشتند پیگیر مسائل سازمان تأمین اجتماعی و مطالبات جامعه کارگری و بازنشستگان بودند.
وی افزود: در دوره قبلی مدیریت در سازمان تأمین اجتماعی توانستیم متناسبسازی حقوق بازنشستگان را اجرا کنیم. قبل از آن رد دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در لایحه بودجه دیده نمیشد یا اگر دیده شده بود اجرا نمیشد. اما از سال ۱۳۹۸ با پیگیریهای سازمان و همراهی مجلس و دولت، رد دین دولت در بودجه سنواتی قید شد و بعد از آن هم استمرار پیدا کرد.
سالاری ضمن خوشامدگویی به اعضای جدید هیئتمدیره گفت: هر سه عضو جدید هیئتمدیره سازمان نسبت به مسائل تامین اجتماعی آشنایی کامل دارند و به لطف خدا در موضوع تأمین اجتماعی دغدغهمند و صاحب تجربیات بسیار خوب هستند و اساساً ماهیت این سازمان به شکلی است که مسئولیت داشتن در آن بدون دغدغهمندی نسبت به ذینفعان گسترده آن امکانپذیر نیست.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص برنامههای راهبردی این سازمان گفت: در حال حاضر منابع و مصارف ما متوازن نیست و باید به تدریج برخی فرایندها و قوانین بازنگری شود تا منابع سازمان تقویت شده و مصارف مدیریت شوند. به جهت اهمیت این موضوع دو مورد از طرحهای راهبردی ۲۰ گانه که در دوره مدیریتی جدید اعلام شده مربوط به همین موضوع راهبردی مدیریت منابع و مصارف است. تحول دیجیتال یک راهبرد جدی دیگر در این دوره است که محوریت آن در ۱۳ طرح از ۲۰ طرح سازمان نشان از اهمیت و جایگاه آن دارد.
وی با اشاره به ضرورت مدیریت درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: تداخل و تعارضات درمان مستقیم با خرید راهبردی خدمات درمانی، گاهی هر دو حوزه را با اختلالاتی مواجه میکند. از این جهت بنا داریم این موضوع را ذیل سه طرح راهبردی پیگیری کرده و وضعیت درمان سازمان را ارتقا ببخشیم.
سالاری با اشاره به دو اولویت اصلی و مهم سازمان تأمین اجتماعی گفت: اولاً باید مستمری خوبی پرداخت کنیم و با توجه به محدودیت منابع باید به سمتی حرکت کنیم که این اتفاق با پشتوانه منابع پایدار رقم بخورد. در گام دوم باید درمان بیمهشدگان را با کیفیت مناسب تأمین کنیم. سایر موارد کمتر اولویت دارند؛ چه اگر مستمری خوب پرداخت کنیم، بازنشسته خود میتواند نیازهای خود را تأمین کند، اما اگر مستمری مکفی نباشد یا دغدغه بیماری و درمان وجود داشته باشد، سایر خدمات چندان مفید نخواهد بود. در این مسیر قطعاً به همگرایی نیازمندیم؛ چون هدف بسیار مقدسی داریم که باید آن را محقق کنیم و دست کم به سمت آن حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه مجموعه هیئتمدیره سازمان ترکیب از افراد دلسوزی است، اظهار کرد: دغدغه رفاه و عدالتطلبی برند و شهرت آقای دکتر میدری در جایگاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و انشالله با پشتیبانی و تدابیر ایشان و همراهی و همت همه ارکان سازمان خصوصا اعضای هیئتمدیره در مسیر رشد و ارتقای سازمان تأمین اجتماعی گام برداریم.
لزوم اصلاح ساختار سازمان بر مبنای اختیارات قانونی
گرجیپور معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر کار در این مراسم، ضمن تقدیر از خدمات اعضای سابق هیئتمدیره سازمان گفت: اغلب عزیزانی که به عنوان عضو جدید هیئتمدیره به سازمان اضافه شدهاند، در این مجموعه سوابقی دارند و با مسائل سازمان تأمین اجتماعی آشنا هستند. آقای دکتر فلاح معرف حضور همه هستند و در سنوات گذشته عضو هیئتمدیره سازمان بودهاند و سوابق درخشانی در حوزه درمان دارند و امیدواریم در مسئولیت جدید خود موفق و منشأ آثار باشند.
وی افزود: نصیری هم عضو هیئت نظارت سازمان تأمین اجتماعی بودهاند و کاملاً با مسائل سازمان آشنایی دارند که امیدوارم با تجارب ارزنده خود، بتوانند مسائل و ابتلائات سازمان را مرتفع کنند. آقای دکتر پناه هم تجربههای خوب مدیریتی دارند و پیشتر معاونت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بر عهده داشتند که قطعاً این سوابق و تجربیات برای سازمان تامین اجتماعی کارآمد و موثر خواهد بود.
گرجیپور با اشاره به مسئولیت مهم اعضای هیئتمدیره تصریح کرد: از آقایان دمیاد، دباغ و بسطامی سپاسگزارم که در این مدت زحمات بسیاری را در مقام هیئتمدیره سازمان تأمین اجتماعی متقبل شدند. این تغییر و تحولات در راستای هماهنگی بیشتر مجموعه مدیریتی سازمان است و برای همه این عزیزان آرزوی تندرستی و سرافرازی و موفقیت داریم. همچنین برای اعضای جدید هیئتمدیره نیز آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم که بتوانند در جهت رشد و ارتقا و بهبود خدمات سازمان تأمین اجتماعی گام بردارند و مدیرعامل دانشمند و مطلع سازمان را برای تحقق برنامههای خوبی که تدارک دیده است، یاری کنند تا مردم از مواهب این برنامهها و خدمات بهرهمند شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، اعضای سابق و جدید هیئتمدیره سازمان تامین اجتماعی نیز در این مراسم به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
حجتالله دمیاد، رئیس سابق هیئتمدیره سازمان در این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن ماه رجب گفت: پیش از هرچیز لازم است از زحمات مدیران سابق، از جمله وزیر سابق آقای مرتضوی و مدیرعامل سابق آقای موسوی و همه همکاران ایشان که زحمات زیادی در سازمان تأمین اجتماعی کشیدند قدردانی کنم. همچنین از اعضای هیئتمدیره آقایان مهدوی عادلی، یوسف نوری، دباغ، بسطامی، لطفی و جواهری متشکرم که در طول مدت خدمت زحمات فراوانی را متقبل شدند. مسیری که در این مدت در هیئتمدیره سازمان دنبال شد، مسیر قانون و تبعیت از مقررات و ضوابط بود.
وی ضمن آرزوی توفیق برای اعضای جدید هیئتمدیره گفت: لازمه مدیریت قوی، هماهنگی تیمی است و امیدوارم برادران عزیزی که این بار امانت را از روی دوش ما برداشتند با شناختی که از یکدیگر دارند به پیشرفت کار در سازمان تأمین اجتماعی کمک کنند و منشأ اثر باشند. از صمیم قلب از خداوند سبحان برای این دولت و وزیر محترم کار و مدیرعامل و مجموعه سازمان تأمین اجتماعی آرزوی موفقیت دارم.
دکتر علی دباغ، عضو سابق هیئتمدیره سازمان نیز در این مراسم ضمن تبریک به اعضای جدید هیئتمدیره گفت: کشور ما در حال تبدیل شدن به یکی از سالمندترین کشورهای جهان است و این موضوع عواقب جدی برای سازمان تأمین اجتماعی دارد. از طرفی شفافیت بیمهای مسئلهای است که باید در سازمان دنبال شود که در سالهای اخیر سرمایه اجتماعی تامین اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده است.
وی افزود: سازمانی که دارای جمعیتی چند برابری نسبت به برخی کشورهای همسایه است و مبلغ تعهدات ریالی آن نسبت به ملبغ بودجه جاری کشور قابل توجه است؛ باید از حیث فناوری وضع بهتری داشته باشد. علاوه بر این تقویت تعاملات بینالملل مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی نیز نیازمند انجام برخی اصلاحات است تا در آینده استمرار وضع موجود ما را با چالش مواجه نکند و باید توجه کنیم که اصلاح وضع سازمان منوط به یک مسئولیتپذیری ملی است. از زحمات همکارانم در هیئتمدیره سازمان سپاسگزارم و امیدوارم مدیرعامل با کمک اعضای جدید هیئتمدیره بتواند در مسیر ارتقای سازمان و افزایش کیفیت خدمات حرکت کند.
به گزارش روابطعمومی سازمان تأمین اجتماعی، علیاکبر بسطامی یکی دیگر از اعضای سابق هیئتمدیره سازمان نیز در این مراسم گفت: خوشحالیم که امروز یک شخصیت علمی و مبرز و دلسوز همچون آقای سالاری در سازمان تأمین اجتماعی مشغول به کار شدهاند. ایشان بواسطه تعاملات خوبی که دارند میتوانند برای بیمهشدگان و ذینفعان این سازمان منشأ اثر باشند. البته دوستان که قبل از این هم در سازمان مسئولیت داشتند خدمات خوبی ارائه کردند و منشأ اثر بودند و امیدواریم که دوستان جدیدی که به عنوان اعضای هیئتمدیره منصوب شدند نیز در مسئولیت خود موفق باشند.
وی افزود: اگر من و امثال من در مجلس پیگیر حقوق سازمان تأمین اجتماعی بودیم، بخاطر این است که نسبت به حقوق کارگران و بازنشستگان و سرپرستان خانوار دغدغه داریم. امروز هم راهی جز تعامل و همگرایی وجود ندارد و باید تلاش کنیم در کنار هم مسائل مهمی که در سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد را مرتفع کنیم. باید امید را به جامعه منتقل کنیم و این هنر نیست که چالشها و مشکلات را برجسته کنیم و این مشکلات مربوط به یک دوره خاص نیست، مربوط به کل کشور است و همه ما باید در جهت رفع آنها حرکت کنیم.
دکتر سلطانعلی فلاح عضو جدید هیئتمدیره سازمان تأمین اجتماعی نیز در این مراسم گفت: سازمان تأمین اجتماعی در تمام این سالها از واگراییها آسیب دیده و از این جهت تأکید دوستان ما بر ضرورت همگرایی واقعاً درست و بجا است. باید با یک نگاه ملی و با پرهیز از حواشی و درک درست سلسلهمراتب و با تعامل و استفاده از دانش و بینش همکاران مسیر رشد و توسعه را در سازمان تأمین اجتماعی طی کنیم. از طرفی باید از تجربههای بینالمللی در حوزههای مختلف از جمله بیمه و درمان استفاده کنیم و ناسپاسی است که خود را به تجربههای درونسازمانی محدود کنیم.
وی با اشاره به سوابق و تجربیات خوب و موثر اعضای هیئتمدیره سازمان گفت: در سازمان تأمین اجتماعی یک راه بیشتر نداریم و آن قانون است و هرجا که از قانون فاصله گرفتیم به خود و به دولت آسیب زدیم. ما کارشناسیم و باید در زمان تصمیمگیریها وارد شویم و در برابر درخواستهای نابهجا بایستیم. باید بکوشیم در کشاکش فراز و نشیبهای سازمان پرچم سفید داشته باشیم؛ چه این سازمان یک مجموعه اجتماعی_اقتصادی است که باید بتواند منافع جامعه را تامین کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی غلامرضا پناه، دیگر عضو جدید هیئتمدیره سازمان نیز در این مراسم گفت: معمولاً کسانی که دارای سابقه استانداری هستند، در هر مسندی میتوانند موفق باشند و از این جهت آقای دکتر سالاری که هم سابقه استانداری در دو استان متفاوت را در کارنامه دارند و هم یک دوره مدیریت سازمان تأمین اجتماعی را بر عهده داشتند و سوابق مدیریتی و دانش لازم در این حوزه را دارند، میتوانند گامهای موثری برای این سازمان بردارند و از این حیث کار برای هیئتمدیره سازمان آسانتر است.
وی افزود: سازمانی که اعتبارات و بودجهاش معادل یکسوم بودجه جاری دولت است مشخص است که چه جایگاهی در کشور دارد و این نشان میدهد که نگاهها به سازمان تأمین اجتماعی باید تغییر کند. جامعه مخاطب این سازمان قشر زحمتکش کارگری و بازنشستگانی هستند که انبوهی از دانش و تجربه را به همراه دارند، اما از حقوق و مزایای کافی برخوردار نیستند و این موضوعی است که سازمان تأمین اجتماعی باید به دنبال اصلاح آن باشد. از طرفی یک دانش و تجربه انباشته درونسازمانی وجود دارد که اگر آن را به رسمیت بشناسیم و آن را تکریم کنیم میتوانیم بسیاری از راهکارهای برونرفت از وضع فعلی را از همین دانش و تجربه درونسازمانی استخراج کنیم.
وی در ادامه گفت: چیزی که در این دوره باید رقم بخورد، تغییر نگاه دولت و مجلس به سازمان تأمین اجتماعی است. اگر بتوانیم در کمیسیونهای دولت و مجلس این برنامه را دنبال کنیم، فواید و عواید بسیاری برای سازمان و به تبع آن جامعه بزرگ مخاطبان تأمین اجتماعی به دنبال دارد. توسعه فناوریهای دیجیتال هم یکی دیگر از موضوعاتی است که باید به صورت جدی در سازمان دنبال شود تا با ایجاد شفافیت در حوزههای مختلف سازمان، از حداکثر ظرفیت این مجموعه بزرگ خدماترسان استفاده شود.
همچنین پرویز نصیری دیگر عضو جدید هیئتمدیره نیز در این مراسم گفت: به تبع گفتمان وفاق رئیس محترم جمهور، اگر وفاق سازمانی داشته باشیم میتوانیم اتفاقات خوبی را در تأمین اجتماعی رقم بزنیم. اگرچه همانطور که در بیان برخی دوستان بود، به نحوی تفکیک در ساختار سازمان وجود دارد، اما این تفکیک ساختاری مانع همافزایی نیست و با ایجاد یک وفاق سازمانی با همراهی همه ارکان تأمین اجتماعی میتوان بسیای از مشکلات و چالشهای موجود را مرتفع کرد.
وی با اشاره به برخی گزارشها درخصوص ناترازی منابع در سازمان تأمین اجتماعی گفت: رفع مشکلات و چالشهای سازمان از جمله ناترازی منابع منوط به همدلی و همراهی دستگاههای مختلف از جمله مجلس و دولت محترم است که امیدواریم با استفاده از تجربهها و دانش همه همکاران خصوصا اعضای محترم هیئتمدیره و مدیرعامل محترم سازمان بتوانیم در یک مسیر درست، روند فعلی را اصلاح کنیم تا جامعه مخاطب سازمان تأمین اجتماعی که بیش از نیمی از جمعیت کشور را شامل میشود بتواند بخوبی از مواهب و خدمات این مجموعه بهرهمند شود.
انتهای پیام