قطعی بودن مجازات قاچاقچیان موادمخدر باعث بازدارندگی بیشتر خواهد شد
تهران اجتماعی:به گزارش مهر: حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز در دومین سفر استانی خود به استان قم سفر کرد.
وی در جریان این سفر با آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی؛ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار دیدار و گفتوگو کرد.
ذوالفقاری در این دیدار با بیان اینکه در گذشته مسئله معتادان متجاهر چه در تهران و چه در شهرهای بزرگ معضل بود اما در ادامه در بحث ایجاد مراکز نگهداری معتادان متجاهر و … اقدامات خوبی انجام شد، اظهار کرد: در ارتباط با نگهداری معتادان متجاهر باید مجموعههایی تحت عنوان «دهکده امید و زندگی» ایجاد شود که این افراد بعد از درمان به جامعه برنگردند و در همان مجموعه اشتغال و با خانواده ارتباط داشته باشند و از چتر کنترل خارج نشوند.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: چهار استان تهران، قم، البرز و کرمان برای ایجاد «دهکده امید و زندگی» در سال جاری به عنوان پایلوت در نظر گرفته خواهند شد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی نیز باید در این رابطه کمک حال باشد که این موضوع اکنون در البرز انجام میشود، تصریح کرد: در این طرح قصد داریم محل خواب و اساساً محیط نگهداری معتادان تازه پذیرش شده را از سایر افراد که پیش از این در مراکز نگهداری حضور داشتند، جدا کنیم.
ذوالفقاری ادامه داد: بخش عمده اقدامات در بحث درمان معتادان متجاهر در کشور به صورت درمان داوطلبانه است اکنون حدود هشت هزار و ۷۰۰ کلینیک در کشور در این رابطه وجود دارد البته اقدامات آنها نیاز به بازنگری دارد و باید میزان و سنجش موفقیت این کلینیکها سنجیده شوند.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با ذکر این نکته که یک مدل درمان برای معتادان جوابگو نیست و با توجه به سن و سال و … باید در بحث درمان متفاوت عمل کنیم، گفت: اکنون در حال آزمایش و سنجش اثربخشی یک «نانو دارو» برای درمان معتادان هستیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد، به نقش مهم تمام دستگاهها خصوصاً صداوسیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و عامه مردم در این حوزه اشاره و عنوان کرد: قطعاً حوزه علمیه نیز در رابطه با بخش پیشگیری از اعتیاد میتواند کمککننده باشد.
ذوالفقاری تصریح کرد: در رابطه با اثر آموزههای دینی در پیشگیری از اعتیاد و اجتناب از جرایم حوزه مواد مخدر پژوهشهایی توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته و کُتبی در این رابطه به چاپ رسیده که این پژوهشها و کتب میتواند به منظور تبلیغ توسط علما و روحانیون در مناطق مختلف کشور مورد استفاده قرار گیرد.
نماینده رئیسجمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازماندهی ظرفیتهای مردمی در حوزه مبارزه با مواد مخدر را نیز ضروری دانست و گفت: در بحث اصلاح قانون جلساتی با دوستان در قوهقضاییه تشکیل دادیم و معتقدیم افرادی که در قاچاق مواد مخدر تکرار جرم دارند باید مشمول مجازات قطعی شوند و به طور مثال اگر یک قاچاقچی در این رابطه به ۱۵ سال حبس محکوم شد، محکومیت وی به طور کامل اجرا شود و بررسیها نیز نشان داده که قطعی بودن مجازات قاچاقچیان مواد مخدر منجر به بازدارندگی بیشتری خواهد شد.