زاکانی: تشکیل اتحادیه شهری بریکس فرصت مناسبی برای ارتقای زندگی شهروندان است
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: نشست عمومی اجلاس مجمع مؤسسین اتحادیه شهرهای عضو بریکس، عصر امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه- با حضور نمایندگانی از کشورهای چین، روسیه، آفریقای جنوبی، برزیل و ارتباط زنده با نمایندگان هند و اتیوپی در برج میلاد تهران برگزار شد.
زاکانی رئیس مجمع کلان شهرهای کشور و شهردار تهران با حضور در این نشست با بیان اینکه امیدواریم سومین مجمع این اجلاس آثار و برکاتی همچون نزدیکی کشورها به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: ضرورت دارد که با همکاری کشورها، اساسی را که «بریکس» برمبنای آن شکل گرفته عملیاتی کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: مایه افتخار است کنار هم جمع شدهایم تا گامی بزرگ برای تقویت همکاریهای بین شهری و ایجاد شبکههای پویایی برای تجارب مدیریتی، فرهنگی و اقتصادی برداریم.
شهردار تهران ضمن ابراز انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به تکلیف انسانی نسبت به نسلکشی در غزه ابراز انزجار میکنم. موضوع غزه موضوع بشریت و شرافت انسانی است و سکوت مقابل کشتار بیرحمانه کودکان، زنان و آوارگان فلسطینی هیچ گاه جایز نیست.
زاکانی با بیان اینکه خدمترسانی به شهروندان میباید فارغ از نگاه، جنسیت و اقشار مختلف باشد، تصریح کرد: ما گرد هم آمدیم تا سازمانی بینالمللی ایجاد کنیم؛ لذا در این عرصه نیز مسئولیت داریم و امیدواریم بتوانیم در بریکس به موضوعات جهانی از جمله غزه بهتر بپردازیم و متحد عمل کنیم.
وی افزود: ۱۰ کشور از چهار قاره دنیا و ۶۰ درصد از جمعیت دنیا عضو بریکس هستند که تاکنون تنها به مسائل دولتی آن توجه شده است. با پیشنهاد شهر کازان تشکیل اتحادیه شهرداریهای بریکس زمینهای ایجاد کرد تا از همکاری بین شهرها بهره برداری شود.
رئیس مجمع کلانشهرهای ایران گفت: امروز شهرها به عنوان نهادهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نقش اساسی در بهبود کیفیت زندگی دارند. زیست هوشمند تجربه موفقی در مدیریت شهری خواهد بود و بسیار ارزشمند است.
شهردار تهران با بیان اینکه همبستگی بین شهرها میتواند زمینهساز ایجاد فرصتهای جدید و جلب سرمایه های داخلی و خارجی و تقویت اقتصاد محلی شود، خاطرنشان کرد: اتحادیه شهرهای بریکس فرصتی فراهم میکند تا راهکارهای نوآورانه در بهبود کیفیت زندگی، توسعه حمل و نقل عمومی و حفظ محیط زیست کمک کنیم. شهرها امروز بیش از هر زمان دیگری نقشی ویژه در کره زمین ایفا می کنند و هم مهد نوآوری و رشد اقتصادی و هم صحنه رویارویی با نابرابری اجتماعی و مدیریت هستند.
زاکانی با بیان اینکه اتحادیه بریکس بر پایه اشتراک دانش، فناوری و تجربههای موفق بین کشورهای مستقل است، اظهار کرد: تهران در سالهای اخیر با سرمایهگذاری در توسعه هوشمندسازی، توسعه فضاهای سبز و برقیسازی ناوگان حملونقل عمومی گام برداشته است. البته برقیسازی ناوگان ویژهترین اقدام شهرداری بوده است. ما با همکاری هم میتوانیم راهکارهایی را برای حل مشکلات ارائه دهیم و بتوانیم در آموزش، بهداشت، حقوق بشر، حمل و نقل و توسعه فضای سبز گامهای بزرگی برداریم.
وی افزود: ساختمانهای تهران باید مدرن، پیشرفته، انسانی، گرم و صمیمی باشد و نوآوری در کنار فرهنگ قرار بگیرد. امیدواریم در سال جدید که ریاست بریکس با برزیل است شاهد افزایش تعاملات بین شهرهای عضو باشیم و نشست پیش روی اتحادیه با موفقیت برگزار شود و به تحقق اهداف نشست امروز کمک کند.
مدیر اجرایی سازمان شهرداران برزیل هم در ادامه این نشست با اشاره به هماهنگی با دولت برزیل برای تدوین سند بریکس، اظهار کرد: این موضوع جزء اولویتهای دولت برزیل است که سندی را برای ریاست بریکس آماده کند.
وی افزود: ما سندی را تهیه کردیم که یکی از مواردی هست که کشورهای عضو بریکس باید شهرها را مورد تأیید قرار دهند؛ چراکه شهرها برای سیاست همگانی کشورها بسیار اهمیت دارند.
ادواردو تادئو با بیان اینکه شهرها میتوانند به مکانیزمهای اصلی مالی و ایجاد ساختار برای سیاستهای همگانی شهرداری برخوردار شوند، گفت: شهرداری ها به علم و دانش برای اقدامات خود نیاز دارند و باید به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. ما در این نشست گرد هم آمدیم که با یکدیگر در این زمینه تعامل داشته باشیم.
وی با تأکید بر ضرورت بهروز رسانی این سند و بررسی آن در جلسه آتی مجمع، یادآور شد: شهرداریها میتوانند به این سند دسترسی داشته باشند و به دنبال هستیم که سند در جلسه مجمع در شهر ماریکا تصویب شود و به دولتهای ملی و اعضای بریکس در ماه ژوئن ارائه دهیم.
تادئو با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که سند مورد تأیید قرار بگیرد تا به دولتهای عضو اتحادیه ارائه دهیم، گفت: ما در قالب این اتحادیه اولین مجمع عمومی را در ماریکای برزیل به عنوان یک گام برای اتحاد بین خودمان تلقی می کنیم و حفظ اهمیت شهرها در قالب بریکس را مورد توجه قرار می دهیم.
انتهای پیام