فرسودگی ۱۲۳ هزار هکتار از محدوده شهری ایران/ لزوم تغییر گفتمان و بازنگری در نگاهها برای حفظ آثار تاریخی و ارتقای هویت شهرها
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: مسعود نصرتی در نشست سراسری معاونین میراث فرهنگی استان ها، ضمن اعلام خرسندی از حضور در این همایش خطاب به نمایندگان میراث فرهنگی استانداریهای حاضر در نشست گفت: من به عنوان یک علاقه مند و متعصب نسبت به بافت و بناهای تاریخی، این واقعیت را درک کردهام که کشور بیش از این تحمل ندارد و به جز بناهای تاریخی چند شهر کشور بقیه بناهای تاریخی نیازمند توجه و اعمال روشهای مدیریتی جدید هستند و نیاز است که با توجه به شرایط خاص هر یک از استانها، رویهای متناسب با آن استان در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه ما صاحب گستره بسیار بزرگی به نام ایران و آثار متنوع ملموس و میراث ناملموس هستیم، اظهار کرد: با تنوع فرهنگها و آثار ثبت شده به صورت تک بنا یا بافتهای تاریخی، راه به جایی نمیبریم؛ بلکه نیازمند تغییر نگاه هستیم.
نصرتی با بیان این مطلب که باید کارنامه گذشته خودمان را به دقت مرور و تجربههای موفق در حوزه بینالملل را بررسی کنیم، گفت: با مقایسه متوجه خواهیم شد که در چه مرحلهای قرار داریم و چقدر فرصت های غیرقابل جبران از دست رفته است و البته از دست رفتن فرصت به ویژه در مورد بنای تاریخی نمود بیشتری دارد.
۱۲۳ هزار هکتار از محدوده شهری ایران بافت فرسوده است
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور به موضوع ناترازی در کشور اشاره کرد و افزود: محدوده شهری ایران ۹۰۰ هزار هکتار است که ۱۲۳ هزار هکتار آن بافت فرسوده است. اکنون این مقدار از زیرساخت را کنار گذاشتهایم و میخواهیم ۷۵ هزار هکتار طرح الحاق به شهرها اضافه کنیم که تکمیل شدن آن سالها زمان خواهد برد.
نصرتی ادامه داد: قطعاً بخشی از ۱۲۳ هزار هکتار بافت فرسوده، دارای آثار تاریخی است و محدودیتهای بناهای تاریخی، بافت را متأثر کرده است.
بافتهای تاریخی منطقه ۱۲ تهران یا به انبار تجاری و یا محله اتباع مهاجر تبدیل شدهاند
وی با بیان اینکه در همین منطقه ۱۲ تهران نیز بافتهای تاریخی یا به انبار تجاری تبدیل شدهاند یا محله اتباع مهاجر، گفت: اکنون زمان بازنگری در نگاه فرا رسیده است تا هم آثار تاریخی را حفظ کنیم، هم به آن هویت دهیم. برای حفظ آثار تاریخی و ارتقای هویت تاریخی شهرها نیازمند تغییر گفتمان و بازنگری در نگاهها هستیم.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: ما به تراکم و به سازنده جاذبه میدهیم که قطعاً نیاز به بازنگری و تغییر نگاه داریم و این تغییر نگاه به جسارت نیاز دارد و اگر بازنگری صورت نگیرد، بدهکار آیندگان خواهیم شد.
نصرتی در پایان جلسه گفت: برای تغییر نگاه ها در این حوزه ضروری و لازم است که جلسات کارشناسانه در این موضوعات به صورت مرتب با مشاوران گذاشته شود تا به نتایجی متفاوت و تأثیرگذار برسیم و امیدوارم اگر ۳ ماه دیگر با هم ملاقاتی داشتیم ، تغییرات محسوس و قابل ملاحظهای را شاهد باشیم.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، در این نشست نمایندگان ادارات میراث فرهنگی استانها نیز به طرح مسائل و مشکلات حوزه کاری خود پرداختند و پیشنهادهایی در خصوص بناهای تاریخی کشور بیان کردند.
انتهای پیام