علائم آنفلوآنزا شدیدتر از سرماخوردگی و ناگهانی است
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: زمانی که سرما میخورید به احتمال زیاد با علائمی چون گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه و عطسه مواجه می شوید.
این نشانه ها معمولا خفیف هستند، به تدریج ظاهر میشوند و اغلب خودبهخود و در عرض یک هفته و بدون نیاز به دارو از بین میروند. در این مدت، ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشید اما معمولا میتوانید فعالیتهای روزانهتان را انجام دهید.
متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه روچستر توضیح میدهند: سرماخوردگی نوعی عفونت در بخش فوقانی دستگاه تنفسی است، یعنی بخش بالایی دستگاه تنفس شامل بینی، دهان، سینوسها و گلو را تحت تاثیر قرار میدهد. این درحالیست که آنفلوآنزا معمولا هم دستگاه تنفسی فوقانی و هم دستگاه تنفسی تحتانی شامل ریهها را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند سایر اندام ها را نیز گرفتار کند.
بیماران مبتلا به آنفلوآنزا ممکن است علائم اضافی مانند تب، لرز و درد بدن هم داشته باشند. در موارد شدید، بیماری میتواند به مشکلات جدی سلامتی مانند ذاتالریه و سایر عوارضی منجر شود که به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند.
چنین عوارضی با سرماخوردگیها نیز میتوانند رخ دهد اما احتمال آن بسیار کمتر است.
سرماخوردگی و آنفلوانزا در نحوه تشخیص نیز تفاوت دارند. پزشکان معمولا تنها با معاینه فیزیکی و شرح حال بیمار میتوانند تشخیص دهند که آیا سرما خورده است یا خیر. در حالی که برای تشخیص قطعی آنفلوانزا به آزمایشهای خاص مانند آزمایش نمونه مخاط بینی نیاز است تا بررسی شود آیا در آن ویروسهای آنفلوانزا وجود دارند یا خیر.
نه آنفلوانزا و نه سرماخوردگی با دارو قابل درمان نیستند. با این حال، برخی داروهای خاص میتوانند به کاهش علائم بیمار کمک کنند و دوره بیماری را کوتاهتر کنند. همچنین برای سرماخوردگی هیچ واکسنی وجود ندارد اما آنفلوانزا واکسن فصلی دارد.
به گزارش ایندیپندنت، سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا توصیه میکند بهجز موارد نادر و استثنایی همه افراد ۶ ماهه و بالاتر میتوانند واکسن آنفلوانزا تزریق کنند. این واکسن خطر ابتلا به عوارض جدی یا مرگ را بهویژه در گروههای آسیبپذیر مانند کودکان خردسال، سالمندان و زنان باردار، کاهش میدهد.
انتهای پیام