شناسایی و پوشش یارانهای از ۱۳۲ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه در کشور
تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: دکتر محمداسماعیل رئیس سابق دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطلق امروز در یک نشست خبری که در وزارت بهداشت برگزار شد، درباره مالیات بر کالاهای آسیبرسان گفت: انستیتو تغذیه نسبت به ضرورت برخورداری موادغذایی لازم در محصولات غذایی اقدام و آن را به شرکتهای تولیدکننده موادغذایی اعلام میکند. اگر شرکتها بر مبنای توصیههای انستیتو تغذیه اقدام کنند و موادغذای آنها شامل موارد توصیه شده باشد، مشمول مالیات نمیشوند.
وی ادامه داد: برخی تولیدکنندگان نسبت به توصیههای انستیتو تغذیه بیتوجه هستند؛ این محصولات با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده با وزارت «صمت» مشمول مالیات و منع تبلیغات شده و به عنوان کالای آسیبرسان لحاظ میشوند.
معاون دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درباره سند امنیت غذایی گفت: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، سند امنیت غذایی کشور را تبیین کرده است. رئیسجمهور با استناد به سند امنیت غذایی دستور داده است که کالاهای سالم افزایش قیمت نداشته باشند. همچنین ایشان به وزارت رفاه، وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه دستور داده است که اعتباری به منظور تامین کالاهای ضروری برای ۷ دهک پایین جامعه درنظر بگیرند.
مطلق گفت: کودکان در اوایل انقلاب اسلامی ازشرایط خوبی برخوردار نبودند؛ به نحوی که میزان مرگومیر کودکان معادل ۱۴۵ از هر هزار نفر در سال ۵۹ بود که این میزان به واسطه توسعه شبکه بهداشت کاهش یافته است. میزان مرگ و میر نوزادان نیز به کمتر از ۷ در هر هزار تولد رسیده است. میزان امید به زندگی زنان و مردان در اوایل انقلاب به ترتیب ۵۶ و ۵۴ سال بود ، این در حالی است که سن امید به زندگی در حال حاضر برای زنان ۷۸ و مردان نیز ۷۵ سال است.
رئیس سابق دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به میزان سوءتغذیه شدید کودکان کمتر از ۵ سال گفت: سال گذشته، یک بررسی درباره میزان سوءتغذیه کودکان انجام و مشخص شد که ۱۳۲ هزار کودک به سوءتغذیه شدید مبتلا هستند که براساس برنامهریزی شورای عالی سلامت، این کودکان تحت پوشش و کالابرگ قرار گرفتهاند و کالابرگ دریافت میکنند. وضعیت آنها رصد میشود.
وی درباره آب آشامیدنی در کشور گفت: وضعیت آب آشامیدنی در کشور سالم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. آب مصرفی کشور مورد رصد و پایش قرار میگیرد و سلامت آب مصرفی کشور بیش از ۹۸ درصد است.
دکتر نرگس رستمی مدیر گروه سلامت جامعه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در سخنانی اظهار کرد: شوراهای مختلفی در کشور حضور دارند که به بررسی ایمنی راهها میپردازند، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز با ارائه آمار و ارقام میتواند به شوراهای فعال در زمینه مسائل ترافیکی کمک کند.
وی با بیان اینکه موضوع دسترسی به خدمات درمانی در زمان بروز حادثه در اورژانسهای بیمارستانی و پیشبیمارستانی باید در کانون توجه قرار گیرد، درباره ضرورت توجه به مسائل روان در بروز حوادث ترافیکی گفت: موضوع سلامت روان در هنگام حادثه و پس از آن باید در کانون توجه قرار گیرد و خدمات توانبخشی برای افرادی که در حوادث ترافیکی دچار مشکلاتی شدهاند، در نظر گرفته شود.
رستمی درباره مصوبات شورای عالی سلامت در زمینه کاهش میزان مرگومیر حوادث ترافیکی گفت: دسترسی به اورژانس پیشبیمارستانی به ویژه در مناطق روستایی و مناطقی که پایگاههای اورژانس کمتری دارند؛ دسترسی به خدمات سلامت روان در صحنه حادثه و پس از آن، فوریتهای بیمارستانی و گسترش مراکز تروما، ارائه خدمات با کیفیت در دستور کار قرار گرفته است.
رستمی با بیان اینکه در زمینه ارائه آمار و ارقام مربوط به حوادث ترافیکی با چالش مواجه هستیم، گفت: ارائه آمار و ارقام به همکاری همهجانبه دستگاههای مختلف کشور نیاز دارد و این موضوع در مصوبات شورای عالی سلامت آمده است. همچنین همکاریهای لازم با فراجا به منظور آموزش و غربالگری رانندگان با هدف کاهش عوامل خطر نیز جزو مصوبات شورای عالی سلامت است. علاوه بر این به منظور تامین زیرساختهای ارتباطی در هنگام ارائه خدمات در زمان بروز حادثه با وزارت ارتباطات همکاریهای لازم صورت گرفته و مصوبات این موضوع نیز ابلاغ میشود.
انتهای پیام