در فرآیند گزینش نقاط قوت و ضعف توامان مورد توجه قرار گیرد
تهران اجتماعی:به گزارش مهر: علی القاصی در نشست با کارکنان هسته گزینش ضمن گرامیداشت سالروز صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل گزینش و آغاز ماه رجب، اظهار کرد: در روایات و احادیث معتبر فضیلتهای بسیاری برای ماه رجب ذکر شده و به نوعی فرصتی برای آمادهسازی نفس جهت ورود به ماه مبارک رمضان است، از این رو باید این فرصت را غنیمت دانست و با استعانت از درگاه خداوند متعال هر چه بیشتر از فضائل این ماه پرفیض بهره جست.
دشمن بهدنبال از بین بردن وحدت جامعه اسلامی است
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه ضمن اشاره به تلاش همهجانبه دشمن برای ایجاد یاس در میان اذهان عمومی جامعه، عنوان کرد: بر اساس گزارشات واصله، دشمن با طراحی نقشهها و تشکیل اتاق فکرهای مختلف به دنبال چند قطبیسازی و از بین بردن وحدت جامعه اسلامی است؛ لذا در چنین شرایطی مجهز بودن به سلاح بصیرت و بصیرتافزایی در جامعه بهویژه در میان نسل جوان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سابقه تاریخی ملت شریف ایران اسلامی در خنثیسازی توطئههای دشمن
وی ضمن اشاره به سابقه تاریخی ملت شریف ایران اسلامی در خنثیسازی توطئههای دشمن با استفاده از سلاح بصیرت در سنوات گذشته، اذعان کرد: واکاوی در طول تاریخ انقلاب اسلامی حاکی از این است که تنها عاملی که تمامی نقشههای دشمن را در برههها و مقاطع متخلف نقش بر آب کرده، همواره مقوله بصیرت بوده است.
تشریح استراتژی دشمن برای ایجاد تفرقه در جامعه اسلامی
القاصی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح استراتژی دشمن برای ایجاد تفرقه در جامعه اسلامی پرداخت و در عین حال «مخدوش نمودن امنیت روانی جامعه»، «ایجاد یاس در دل مردم» و «دروغپراکنی در میان اذهان عمومی» را سه راهبرد مهم دشمن در این برشمرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر این گزاره که امروز هر گفتار و رفتاری که نتیجه آن تضعیف اقتدار کشور و ایجاد یاس در دل مردم باشد، حرام شرعی تلقی میشود و با آن مقابله خواهد شد، گفت: گروهها و اقشار انقلابی امروز مسئولیت و تکلیف ویژهای در این میدان بر عهده دارند و ضمن بهرهمندی از سلاح بصیرت، وظیفه دارند در میان آحاد جامعه و اشخاص ناآگاه بصیرتافزایی کنند تا دشمن نتواند به اغراض و اهداف شوم خود دست پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود هسته گزینش را یک نهاد انقلابی توصیف کرد که مسئولیت صیانت از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی را بر عهده دارد.
القاصی در ادامه افزود: هسته گزینش از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون مأموریت بسیار مهم و خطیری را بر عهده داشته و دارد و در کادرسازی نظام اداری کشور بر اساس مؤلفههای اسلامی و انسانی نقش مهم و ویژهای ایفا کرده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه هسته گزینش مرجع احراز صلاحیت اشخاص برای مناصب و مسئولیتهای گوناگون اداری در کشور محسوب میشود، گفت: هسته گزینش امروز هم امین نظام مقدس جمهوری اسلامی و هم امین مردم محسوب میشود و با همین رویکرد و نگاه ایفای نقش میکند.
نیروی انسانی، مهمترین سرمایه هر دستگاه و سازمان محسوب میشود
وی نیروی انسانی را مهمترین سرمایه هر دستگاه ذکر کرد و گفت: ارزشمندترین دارایی هر سازمان نیروی انسانی آن سازمان است که باید از آن در برابر آسیبها صیانت کرد و در عین حال توجه داشت که مسئولیتها و مناصب که بهمنظور ارائه خدمت و انجام امورات مردم در نظر گرفته شدهاند، به دست اشخاص صالح، کارآمد و امین سپرده شود که در هر دو موضوع یاد شده هسته گزینش دارای نقش مستقیم و اثرگذار است.
نمیتوان صرفاً بر اساس استانداردهای چند دهه گذشته در خصوص اشخاص نظر داد
القاصی خطاب به اعضای هسته گزینش اظهار کرد: هر یک از شما بهعنوان محقق و یا مصاحبهگر دارای مسئولیت شرعی، انسانی و اداری هستید و باید مراقبتهای لازم را بیش از بخشهای دیگر داشته باشید و در عین حال در مواجهه با اشخاص باید به شرایط فعلی و مسائل روز توجه کرد؛ نمیتوان صرفاً بر اساس استانداردهای چند دهه گذشته در خصوص صالح بودن و یا نبودن اشخاص نظر داد.
در فرآیند گزینش از انصاف و عدالت به دور است که صرفاً بر نقاط ضعف اشخاص توجه شود
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: در فرآیند گزینش از انصاف و عدالت به دور است که صرفاً بر نقاط ضعف اشخاص توجه شود؛ بلکه ضرورت دارد که نقاط قوت، شایستگیها، توانمندیها به همراه نقاط ضعف و کمبودها توأمان مورد توجه قرار گیرد و بر اساس مجموع آنها تصمیمگیری شود.
لازمه نقشآفرینی صحیح در هسته گزینش تجهیز به تقوای الهی است
وی در بخش دیگری از سخنان خود دشواریهای کار هسته گزینش را مورد توجه قرار داد و گفت: هسته گزینش در خصوص انسانها تصمیمگیری میکند و بر همین اساس، جنس کار آن نسبت به سایر بخشها متفاوت است؛ لذا لازمه نقشآفرینی صحیح در هسته گزینش تجهیز به تقوای الهی است.
نباید در فرآیند گزینش بهگونهای رفتار کرد که دلسردی جوانان را در پی داشته باشد
القاصی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به اصل احتیاط در تصمیمگیری پیرامون اشخاص در هسته گزینش عنوان کرد: یک جوان که سرمایه خانواده خود محسوب میشود و برای جذب وارد فرآیند گزینش میشود اگر دارای شایستگیهای لازم از جهت عملکردی و اعتقادی است، احیاناً در صورتی که کمبودی داشت در خصوص او با رعایت عدالت و انصاف تصمیمگیری شود و نباید در فرآیند گزینش بهگونهای رفتار کرد که دلسردی جوانان را در پی داشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تاکید دوباره بر مسئولیت دنیوی و اخروی کارکنان هسته گزینش در خصوص احراز صلاحیت و عدم احراز صلاحیت اشخاص بیان کرد: تصمیمی که از جانب شما در خصوص صالح بودن و یا نبودن اشخاص اتخاذ میشود، به نوعی به نام نظام اداری کشور نوشته میشود، لذا در اتخاذ تصمیمات تمامی جوانب در نظر گرفته شود تا احیاناً حقی از شخصی ضایع نشود.
بروز اطاله در فرآیند گزینش سبب بلاتکلیف بودن اشخاص میشود
وی در بخش دیگری از سخنان خود مقوله «تسریع در فرآیند گزینش» را مورد اشاره قرار داد و گفت: بروز اطاله در فرآیند گزینش سبب بلاتکلیف بودن اشخاص میشود و چه بسا این بلاتکلیفی عوارضی به همراه داشته باشد؛ لذا نباید بهواسطه تأخیر در پاسخ استعلامات فرآیند کار دچار معطلی شود.
القاصی با بیان اینکه بروز اطاله در فرآیند جذب شخصی که قابلیت بالقوه برای خدمت را دارد، منتهی به تضییع حقوق داوطلب و حقالناس میشود، بیان کرد: گزارشات و تحقیقات در فرآیند گزینش باید بر اساس بررسیهای دقیق میدانی و واقعبینانه باشد؛ چرا که بستر الکترونیک در بخشهای اداری و غیراداری فصل جدیدی را در زندگی اشخاص گشوده که متفاوت با گذشته است.
رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان با بیان اینکه خروجی کار هسته گزینش نهایتاً باید کسب رضایت خداوند متعال باشد، گفت: فرآیند گزینش باید بهنحوی دنبال شود که اشخاصی که صلاحیت و انگیزه لازم برای خدمت را دارند، فرصت لازم برای ارائه خدمت پیدا کنند.