درمان برخی اختلالات روانی با یک روانگردان | افزایش استفاده تفننی و نگرانی از وابستگی به ماشروم
به گزارش همشهری آنلاین، علی فرهودیان نایبرئیس هفدهمین کنگره دانش اعتیاد در آستانه برپایی هفدهمین دوره این کنگره گفت: قارچ جادویی یا همان «سیلوسایبین»، به دلیل آنکه دارای ترکیبات روانگردان است، امروزه بین برخی از افراد به ویژه جوانان بسیار محبوب است.
درمان برخی اختلالات روانی با مجیک ماشروم
فرهودیان با اشاره به اینکه اطلاعرسانی دقیق درباره سیلوسایبین و سایر ترکیبات روانگردان هم برای عموم مردم و هم برای پزشکان بسیار حیاتی است، تصریح کرد: در دهههای گذشته مصرف سیلوسایبین به دلیل ویژگیهای روانگردانی و تأثیر آن بر ادراک و آگاهی انسان بسیار بحثبرانگیز بود. با این حال، امروزه تحقیقات علمی نشان داده است که میتوان از این ماده بهعنوان ابزاری بالقوه در درمان برخی اختلالات روانپزشکی استفاده کرد.
وی ادامه داد: سیلوسایبین به پزشکان در شناخت ساختار و عملکرد سیستم سروتونرژیک مغز کمک کرده تا جایی که مطالعات بالینی اخیر بیانگر آن است که این ماده احتمالا میتواند در افسردگی مقاوم به درمان و اضطراب ناشی از بیماریهای صعبالعلاج کمککننده باشد.
افزایش استفاده تفننی و نگرانی از وابستگی رفتاری
نایبرئیس هفدهمین کنگره دانش اعتیاد یادآور شد: از سوی دیگر، افزایش استفاده تفننی و نگرانی از وابستگی رفتاری نیازمند دستورالعملهای دقیق، آموزش عمومی و مقررات کارآمد است تا هم مسیر درمانهای علمی هموار و هم از سوءمصرف و آسیبهای اجتماعی آن پیشگیری شود.
فرهودیان با اشاره به اینکه متخصصان حوزه سلامت از روانپزشکان گرفته تا پزشکان عمومی و درمانگران اعتیاد باید با تازهترین مطالعات و دستورالعملهای بینالمللی سیلوسایبین آشنا باشند، گفت: زمانی که پزشکان و متخصصان حوزه سلامت اطلاعات بیشتری در مورد مکانیسم اثرگذاری، عوارض احتمالی و همچنین کاربردهای درمانی سیلوسایبین داشته باشند، توانایی بهتری در هدایت بیماران و ارائه مشاوره مؤثر خواهند داشت.
وی ادامه داد: آنان با این دانش میتوانند هم بیمارانی را که دچار سوءمصرف شدهاند مدیریت کنند و هم برای افرادی که شاید در آینده در چارچوب مطالعات بالینی یا درمانهای نوین از سیلوسایبین استفاده میکنند، برنامههای درمانی مطمئنتری را ارائه دهند. به همین منظور در «هفدهمین کنگره دانش اعتیاد» پنل ویژهای برای این منظور اختصاص یافته است.
بررسی جنبههای بیولوژیک، روانی و اجتماعی اعتیاد
رضا دانشمند دبیر اجرایی هفدهمین کنگره دانش اعتیاد نیز در مورد برپایی این کنگره که با شعار کنگره «در جستجوی راهحلهای نوین برای مشکلی کهن» برگزار میشود، گفت: هفدهمین کنگره دانش اعتیاد از سوی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حمایت انجمن جهانی طب اعتیاد (ISAM) و نیز همکاری وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، سازمانهای مردمنهاد و… برگزار میشود.
وی افزود: در این کنگره مباحثی همچون جنبههای بیولوژیک، روانی، اجتماعی و سببشناسی اعتیاد در کنار دیگر مباحث همچون کاهش آسیب و سیاستگذاری در اعتیاد و اعتیاد در گروههای خاص و نیز پیشگیری و درمان اعتیاد مطرح خواهد شد.
دانشمند خاطرنشان ساخت: همچنین، همزمان با این کنگره، جایزه دکتر رزاقی برگزار و طی آن به طرحها، ایدهها و یا تجارب برتری که با هدف گسترش راهحلهای مبتنی بر شواهد در مدیریت اعتیاد ارائه میشود، جایزه اعطا خواهد شد.
هفدهمین کنگره دانش اعتیاد با حضور جمعی از متخصصان حوزه سلامت شامل روانپزشکان، پزشکان عمومی، روان شناسان، مددکاران اجتماعی و کارشناسان و سیاستگذاران حوزه اعتیاد ۲۴ تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.