اجتماعی > حوادث، انتظامی

خرید آمبولانس از اعتبارات کرونا به شرط تأیید روسای قوا/ فرسودگی ۳۵۰۰ دستگاه آمبولانس کشور



تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: جعفر میعادفر در نشست خبری که صبح امروز، یکشنبه، ۱۸ آذر ماه برگزار شد، اظهار کرد: ما در سازمان اورژانس کشور برای ارتقاء زیرساخت‌ها تلاش می‌کنیم. حدود ۱۰۰ روز از عمر دولت چهاردهم می‌گذرد و طی این مدت‌ توانسته‌ایم ۲ سامانه راه‌اندازی کرده و به صورت پایلوت اجرا کنیم.

وی ادامه داد: سامانه «آسایار» یکی از سامانه‌هایی است که طی ۱۰۰ روز گذشته راه‌اندازی شده که به صورت برخط است. همچنین سامانه «رصد آمبولانس‌ها» از دیگر سامانه‌های راه‌اندازی شده طی ۱۰۰ روز گذشته از حیات دولت چهاردهم است.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه رصد آمبولانس‌های کشور ضروری است، گفت: سامانه رصد آمبولانس‌های کشور به مدیران استانی و مدیران شهرستان‌ها اجازه می‌دهد که موقعیت دستگاه‌های آمبولانس را رصد کنند. سازمان اورژانس کشور با سامانه رصد می‌تواند وضعیت تمام آمبولانس‌ها را بررسی کنند.

وی گفت: ۳هزار و ۳۰۹ پایگاه اورژانس در کشور مستقر هستند و سامانه رصد می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نزدیک‌ترین دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شود و پس از بررسی شرایط و نیاز به نیروی بیشتر، نیروهای بیشتری به محل حادثه اعزام می‌شوند.

میعادفر با بیان اینکه شناسایی موقعیت متقاضی خدمات ضروری است، خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که فرد متقاضی خدمات نتواند محل دقیق محل حادثه را بگوید یا تماس تلفنی به دلیل شرایط جسمی وی قطع شود که سازمان اورژانس کشور با همکاری وزارت ارتباطات می‌تواند از موقعیت دقیق فرد تماس‌گیرنده مطلع شود.

وی با بیان اینکه سامانه «مدیریت تشخیص نوار قلب» را یک‌ شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی کرده است، توضیح داد: تکنیسین‌های اورژانس می‌توانند نوار قلب بیماران را به واسطه این سامانه بررسی کنند و دیگر نیازی به حضور یک پزشک متخصص نیست. همچنین این سامانه می‌تواند برای مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه حدود ۹۰ تا ۱۰۰ حادثه پرتلفات در کشور اتفاق می‌افتد، گفت: منظور از حادثه پرتلفات این است که یک حادثه ۳ فوتی یا ۵ مصدوم داشته باشد و در این راستا تمام حوادث کشور را رصد می‌کنیم و مداخلات لازم را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اغلب پایگاه‌های اورژانس کشور در ۶ ماهه دوم سال افتتاح می‌شوند، توضیح داد: طی ۱۰۰ روز دولت چهاردهم، ۲۱ پایگاه در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و امیدوارم که تعداد پایگاه‌ها را تا دهه فجر افزایش دهیم. برنامه‌ریزی‌های سازمان اورژانس کشور این است که ۱۵۰ پایگاه در هر سال افتتاح کنیم.

میعادفر با بیان اینکه آمبولانس از نیازهای نظام سلامت در کشور است، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت خیرین، یکی از راه‌های تأمین آمبولانس است و در سازمان اورژانس، مجمع خیرین را ایجاد کرده‌ایم و تعدادی آمبولانس در اختیار سازمان اورژانس قرار داده‌اند.

تأمین ۲۰ دستگاه آمبولانس از سوی خیرین و ورود ۱۵ آمبولانس جدید؛ بزودی

وی ادامه داد: ۲۰ دستگاه آمبولانس که از  سوی خیرین تأمین شده به تازگی وارد نظام سلامت کشور شده است. همچنین ۱۵ دستگاه آمبولانس نیز طی چند روز آینده وارد چرخه می‌شود. ضمن اینکه بررسی‌ها بیانگر این است که ۳۵۰۰ دستگاه آمبولانس کشور فرسوده هستند.

خرید آمبولانس از اعتبارات کرونا به شرط تأیید روسای قوا

میعادفر با بیان اینکه بخشی از اعتبار کرونا باقیمانده است، گفت: در نظر داریم که این اعتبار را برای خرید آمبولانس هزینه کنیم. اگر خرید آمبولانس از محل اعتبار باقیمانده کرونا به تأیید روسای قوا برسد، نسبت به تأمین آمبولانس اقدام می‌کنیم.

ابلاغ مناقصه استفاده ۷۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور؛ طی چند روز آینده

وی درباره مناقصه آمبولانس‌های کشور گفت: مناقصه استفاده ۷۰۰ دستگاه آمبولانس در کشور را طی چند روز آینده ابلاغ می‌کنیم. به طور کلی ۱۷۷ دستگاه آمبولانس طی ۱۰۰ روز گذشته به سیستم اورژانسی کشور اضافه شده است که از این تعداد ۲۰ دستگاه توسط خیرین تأمین شده است. همچنین ۹۴ دستگاه نیز آماده توزیع است.

رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه اقداماتی در زمینه پرسنلی نیز داشته‌ایم، افزود: درباره سختی شرایط کار پرسنل اورژانس کشور طی روزهای نخست دولت چهاردهم با وزیر بهداشت گفت‌وگو کردم و وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر نظارتی وزارتخانه بر این باور هستند که اورژانس، خط مقدم ارائه خدمات است.

وی ادامه داد: جلساتی درباره سختی کار پرسنل اورژانس نیز با هیات‌امنای ۲۰ دانشگاه علوم‌پزشکی کشور برگزار کرده‌ایم و نتایجی در این زمینه حاصل شده که به سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ می‌شود.

میعادفر با بیان اینکه یک درصد از مبالغ فروش خودرو برای خرید خودروی آمبولانس لحاظ شود، گفت: اعتبار ۴.۵ همتی برای خرید آمبولانس درنظر گرفته شده است و همچنین درنظر گرفته شده که ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مالیات بر سیگار برای خرید آمبولانس در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه خشونت علیه پرسنل اورژانس افزایش یافته، اظهار کرد: پویش «زخم سفید» را در کشور اجرا می‌کنیم. در حالیکه پرسنل اورژانس بدون هیچ چشم داشتی خدمات را ارائه می‌دهد؛ اما شاهد افزایش خشونت علیه آنها هستیم. امیدوارم که اجرای پویش زخم سفید سبب ایجاد یک فضای مناسب برای پرسنل اورژانس شود.

رئیس اورژانس کشور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره چگونگی ارائه خدمات در شهر تهران به ویژه در ساعات پر ترافیک، افزود: حدود ۲۰۰ دستگاه موتورلانس در شهر تهران تردد می‌کنند و خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. اگر فرد دچار حادثه نیاز به اعزام به مراکز درمانی داشته باشد، آمبولانس به محل اعزام می‌شود و حدود ۸۰ درصد حوادث به اعزام بیمارستان نیاز ندارند.

افزایش ظرفیت اکسیژن آمبولانس‌ها در روزهای آلوده

میعادفر درباره خدمات اورژانس در شهرهای آلوده کشور نیز گفت: سازمان اورژانس کشور همواره پای کار می‌آید و در تمام شرایط درکنار مردم حضور دارد. همچنین ظرفیت اکسیژن آمبولانس‌ها را در روزهای آلوده افزایش می‌دهیم.

رئیس اورژانس کشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان شکایت‌های ثبت شده از این سازمان توضیح داد: عمده موارد شکایت ثبت شده از سازمان اورژانس کشور از سوی مردم به دلیل رفتار نامناسب برخی پرسنل است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اجرای تلفن واحد دستگاه‌های امدادی گفت: موضوع تعریف یک تلفن واحد برای دستگاه‌های امدادی می‌بایست به صورت پایلوت در شهرهای کوچک اجرا شود و سپس در شهرهای بزرگ و کل کشور عملیاتی شود.

میعادفر درباره مسمومیت‌ها با مونوکسید کربن نیز اظهار کرد: تعداد کل مسمومیت‌ها ۱۴۹۷ مورد است که از این تعداد ۸۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند و خوشبختانه، تعداد فوتی‌ها حدود ۲ درصد کاهش یافته است.

او در پاسخ به پرسش دیگری درباره تعداد مزاحمت‌های تلفنی افزود: حدود ۱۰ درصد تماس‌ها در قالب مزاحمت است. یک مورد در استان خراسان رضوی به دلیل مزاحمت تلفنی برای اورژانس حکم گرفته که این حکم شامل ۴ ساعت کار اجباری روزانه اسن اما این حکم اجرا نشده است.

میعادفر همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره بروزرسانی سامانه ۷۲۴ گفت: جلساتی با انجمن نورولوژی برگزار کرده‌ایم و برنامه ۷۲۴ را برای افرادی که پشت مغز آنها دچار سکته شده انجام داده‌ایم و این موضوع را به زودی اعلام ‌می‌کنیم. همچنین مکاتبه‌ای با وزیر بهداشت داشته‌ایم که در صورت تامین امکانات بتوانیم سی‌تی‌ اسکن را در محلی که فرد سکته کرده انجام دهیم و بیمار را برای انجام «اندوواسکولار» به مراکزی که آنژیوگرافی را انجام می‌دهند، اعزام کنیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا