جشن نیمه شعبان در مسجد تاریخی تهران
همشهری- سعیده مرادی: یکــی از بناهای معرفی تاریخی در بافت قدیمی پایتخت است که قدمت آن به دوره قاجار میرسد. این مسجد محل رویدادهای مهم اجتماعی بوده است.
حیاتی ترین پایگاه مردمی تهران
مســجد ارگ علاوه بر فضای معنوی، وجهه تاریخی هــم دارد. ایــن مســجد در دوره پادشــاهی ناصرالدین شــاه و به درخواست مادرش مهدعلیا ساخته شــده است. بنای آن در زمان رضاشــاه آسیب دید و به توصیه آیت الله بروجردی و کمک بازاریان تهران در سال ۱۳۲۸ بازسازی شــد. نام مسجد ارگ در این زمان به مسجد داده شد. این مسجد به دلیل همجواری با بازار بزرگ تهران و قرار گرفتن در بافت تاریخی شهر در رویدادهای مهم این سالها نقش مهمی داشته است. در دوران مبارزه با حکومت پهلوی علمای بزرگی چون آیــت الله محمدتقی فلســفی در این مسجد سخنرانی می کردند. در برخی اسناد ثبت شــده که قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ از این مسجد آغاز شــده است. مسجد ارگ را به دلیل تمرکز بــر فعالیتهای مهم پیش از پیروزی انقــاب و دوران جنگ تحمیلی می توان یکــی از حیاتی تریــن پایگاههای مردمی دانست. برگزاری برنامه های فرهنگی در مناسبت های ملی و مذهبی دلیل دیگری برای پرمخاطب بودن این مسجد است.
از چراغهای رنگی تا مولودی خوانی و پذیرایی
مســجد ارگ محلی شناخته شــده برای مراسم مذهبی به شمار میرود. هر ساله در این مسجد اعیاد شعبانیه با شور و شادی، سخنرانی و مولودخوانی خوانی گرفته میشود. شب نیمه شعبان هم جشن بزرگی بعد از ســخنرانی برپا و مراسم احیا برگزار میشود. امســال نیز مصادف با ۲۵ بهمن ماه شــب نیمه شعبان این مســجد قدیمی باچراغهای رنگی تزئین میشــود و با احیا و مناجات خوانی همراه خواهد بود. در مراسم احیا در کنــار ســخنرانی، برنامه مداحی توسط حاج منصور ارضی برگزار میشود. در روز نیمه شــعبان هم در این مســجد جشنی برپاست که در کنار مولودی با پذیرایی همراه خواهد بود.
نشانی: خیابان ۱۵ خرداد، بعد از سبزه میدان
ساعت بازدید: شنبه تا چهارشنبه از ۹ تا ۲۰