جامعه > قضایی و حقوقی

جزئیاتی از تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در زمینه رفع تبعیض نژاد



تهران اجتماعی:به گزارش مهر: کتاب بررسی تطبیقی تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در زمینه «رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی» با قوانین و مقررات داخلی، توسط ستاد حقوق بشر منتشر شد.

در بخشی از مقدمه این کتاب که به قلم کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر نگاشته شده، آمده است: «تبعیض از جمله موانع مهم تحقق حقوق و کرامت ذاتی انسان‌ها محسوب می‌شود. در طول تاریخ خلقت انسان، شاید کمتر دوره‌ای همچون دوره کنونی را بتوان سراغ گرفت که با استفاده از ابزارهایی چون رسانه و فناوری اطلاعات، عدالت تا این حد ذبح شده باشد و تبعیض تا این حد مورد حمایت قرار گیرد. قتل عام بیش از ۴۰۰۰۰ انسان بی‌گناه، عمدتاً زن و کودک فلسطینی توسط رژیم جعلی و غارتگر صهیونیستی که به واقع ریشه در اعمال تبعیض نژادی ۷ دهه‌ای این رژیم علیه ملت فلسطین دارد، آشکارا مورد حمایت مدعیان حقوق بشر قرار گرفته و از آن به عنوان افتخار یاد می‌شود، در تاریخ بشریت شاید کمتر دوره‌ای را بتوان سراغ گرفت که از جانیان تا این حد حمایت صورت پذیرفته باشد و این چیزی نیست جز جاهلیت مدرن که بسیار خطرناک‌تر از جاهلیت کلاسیک است.»

وی می‌افزاید: «در چنین صحنه‌ای، جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومتی برگرفته از اندیشه‌های متعالی دین مبین اسلام از جمله آرمان عدالت‌گستری و مقابله با تمامی اشکال تبعیض، پای به عرصه هستی می‌گذارد و در مسیر تقابل با جاهلیت مدرن گام برمی‌دارد. جمهوری اسلامی ایران که برآمده از پیروزی انقلاب مردمی است که سال‌ها در برابر استبداد و استعمار از جمله بی‌عدالتی و تبعیض ایستادگی نمودند، همواره خود را مدافع حقوق مستضعفان و مقابل ارزش‌های مبتنی بر بی‌عدالتی معرفی نموده است. حمایت از عدالت و رفع تبعیض و مقابله با بی‌عدالتی در سراسر جهان، نه تنها راهبرد کلان جمهوری اسلامی ایران بوده، بلکه هدف نظام اسلامی محسوب می‌شود. به بیان دیگر، سیاست داخلی و خارجی و به تبع آن قوانین وضع شده، جملگی ریشه در این هدف کلان داشته و مانند بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر و عدالت، در جمهوری اسلامی ایران سیاست، تعیین کننده مفهوم و مسیر عدالت نیست. ج. ا. ایران که در عمل در زمره اولین کشورهای مخالف با تبعیض نژادی بوده است و با عدم شناسایی رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی در اوایل انقلاب اسلامی، با قطع روابط خود با این کشور این موضوع را به جهانیان به اثبات رسانید، عضو کنوانسیون بین‌المللی رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی نیز محسوب شده و به واسطه عضویت در این معاهده، خود را مکلف به ارائه گزارش‌های ادواری به کمیته مربوطه آن می‌داند.»

این کتاب در سه فصل «تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه رفع تبعیض نژادی»، «توسعه مفاهیم کنوانسیون‌ها در نتیجه یافته‌های کمیته‌های ناظر» و «تطبیق تعهدات مندرج با کنوانسیون رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی در قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران» تألیف شده است که هر کدام از فصل‌ها مباحث مرتبط با تعهدات بین‌المللی ناشی از اسناد و معاهدات عام و تعهدات دولت‌های عضو و میثاق‌های بین‌المللی و همچنین کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک، افراد دارای معلولیت، منع و مجازات جنایت آپارتاید و … را تشریح می‌کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا