توانمندسازی مددکاران اجتماعی به فنون مصاحبه و مداخلات اجتماعی با کودکان در مراکز درمانی
به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین جوادی در دوره آموزشی دو روزه فنون مصاحبه و مداخلات اجتماعی با کودکان در نظام سلامت که در مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی قلب و عروق شهید رجایی (هتل قلب) برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه مراکز درمانی و بیمارستانها گذرگاه اولیهای برای کودکانی است که ممکن است در معرض بد رفتاری بوده باشند، مددکاران اجتماعی در این زمینه در حال آموزش و حساس کردن و ارتقای مهارتها و آگاهی اجتماعی جهت غربالگری موثر برای شناسایی کودکانی که مورد بد رفتاری قرار گرفتهاند، هستند تا بتوانند با مداخلات موثری که ارائه میشود در ارتقای سلامت این کودکان قدم بردارند.
وی افزود: ما در فرآیند مداخلات مددکاری اجتماعی پروتکلی را تحت عنوان پروتکل مداخلات مددکاری اجتماعی در حیطه کودک آزاری تدوین کردهایم که مبنای عمل مددکاران اجتماعی در معاونتهای درمان دانشگاهها و بیمارستانها است.
جوادی گفت: برای اینکه مددکارانمان به نحو شایستهای پروتکل را اجرا کنند کارگاههای آموزشی مستمر و مداوم برای آنها برگذار میکنیم. از جمله دوره آموزشی فنون مصاحبه و مداخلات اجتماعی با کودکان که شامل 5 مرحله آموزشی است. مددکاران اجتماعی علاوه بر آموزشهایی که به صورت کارگاهی میبینند، تحت نظر یک سوپروایزر قرار گرفته و به تحلیل موردهای مختلف بد رفتاری با کودکان تا تکمیل آموزش آنها خواهند پرداخت.
جوادی افزود: در این پنج دوره آموزشی تاکنون قریب به 300 مددکار اجتماعی تحت برنامه آموزشی قرار گرفتهاند و در واقع در تلاشیم با همکاریهای درون بخشی و بین بخشی بتوانیم خدمات مناسب برای ارتقای سلامت کودکان در کشور داشته باشیم.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: از آنجایی که مداخلات ما بر مبنای یک قانون بالادستی است که به عنوان حقوق عامه محسوب میشود، در واقع در تلاشیم تا علاوه بر مددکاران اجتماعی، سطح آگاهی سایر کادر مرتبط با درمان همچون پرستاران، ماما، سایر کارشناسان رشتههای بهداشتی درمانی و مدیران و روسای بیمارستانها را ارتقا دهیم.
انتهای پیام