اخبار اجتماعی > گردشگری و ميراث فرهنگی

احیاگر خانه پدری جلال‌آل‌ احمد از تحقق رویای جلال خبر داد


همشهری آنلاین – خانه پدری جلال آل احمد در محله سنگلج تهران در خیابان خیام کوچه کارکن اساسی از آن دست خانه‌های تاریخی است که علاوه بر داستان‌های اهالی خانه داستان‌هایی برای اهالی محل و گذر قلی‌خان دارد. چرا که با نزدیک شدن به مراحل پایانی مرمت و احیای این خانه تاریخی، با توجه به منظر نازیبای کوچه و شب مردگی و عدم امنیت آن، توسعه‌گر فرهنگی و احیاگر خانه پدری جلال بر آن شد تا طرح هنری در کوچه‌ «کارکن اساسی» که خانه پدری جلال‌ آل احمد در آن واقع شده است را اجرایی کند.

محبوبه کاظمی دولابی (احیاگر خانه پدری جلال آل احمد) در این باره به همشهری گفت: از سوی صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی مجوز کاربری فرهنگی،هنری، آموزشی و پذیرایی به خانه پدری جلال آل احمد داده شده. با توجه به آنکه بحث کافه موزه، گالری در این خانه تاریخی مطرح است قصد داریم با هدف جذب گردشگران داخلی و خارجی در این خانه موزه و محله، توسعه گردشگری هنری را داشته باشیم. با توجه به کارکرد این مجموعه به عنوان یک خانه خلاق، طرح تبدیل کوچه “کارکن اساسی” به کوچه گالری را در نظر گرفتیم و برای تحقق آن فراخوانی برای جذب هنرمندان نقاش دیواری اعلام کردیم.

او ادامه داد: از طریق این پروژه، تا حد امکان دیوارها و کرکره مغازه‌های موجود در کوچه را با اجرای هنرهای تجسمی، زیبا خواهیم کرد تا یک فضای هنری _ فرهنگی برای جذب گردشگران و ارایه فرصت‌هایی برای اظهار هنر و تبادل دیدگاه‌ها ایجاد شود و علاوه بر آن با استفاده از گیاهان سبز در گلدانهای مناسب و در فضاهای مناسب می‌توان به پاکی هوا و زیبایی محیط پیرامون کمک کرد.

احیاگر خانه پدری جلال‌آل‌احمد با اشاره به آنکه برای رسیدن به این هدف خواستار همکاری و حمایت شهرداری منطقه است، یادآور شد: با کمک مسئولان شهری خواهیم توانست بهترین راه حل‌ها را برای چالش‌هایی که ممکن است در مسیر پروژه به وجود بیاید، اخذ کنیم. ضمن آنکه با تحقق این پروژه یکی از نمادهای توسعه‌ی فرهنگی منطقه احیا می‌شود. اجرای این طرح، از طریق اقدامات تیمی، میتواند فضایی را برای گسترش و ترویج فرهنگ و هنرهای مختلف ایرانی و اسلامی ایجاد کند.

احیاگر خانه پدری جلال‌آل‌ احمد از تحقق رویای جلال آل احمد خبر داد

کاظمی در خصوص محاسن اجرای این پروژه و تبدیل کوچه کارکن اساسی به گذر گردشگران هنری گفت: افزایش جذابیت شهر و جذب گردشگران با ایجاد یک فضای هنری منحصر به فرد، ارائه فرصت‌هایی برای نشان دادن هنر و تلاش کردن در زمینه هنری برای هنرمندان محلی، بهبود تصویر شهر با ایجاد یک نماد شهری زیبا و پویا، ارتقای محیط شهر با پاک کردن دیوارهای کثیف و آرایش آن‌ها با هنرهای زیبا و جذاب، بهبود عملکرد مغازه‌ها با افزایش جذابیت محیط و جلب مشتریان بیشتر، تحریک فعالیت اقتصادی منطقه و افزایش درآمد با هرچه بیشتر شدن تعداد گردشگران و مشتریان، توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی، توسعه ی فرهنگ هنر در جامعه و ارتقای امنیت محل با افزایش تعداد گردشگران و حضور هنرمندان از جمله اهداف تبدیل “کارکن اساسی” به کوچه گالری است.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ تهران نیز چندی پیش در بازدید از خانه پدری جلال‌آل‌احمد اعلام کرد: امنیت کوچه را فراهم خواهیم کرد تا گردشگران و هنرمندان بتوانند در این محله تردد داشته باشند. موفقیت خانه پدری جلال‌آل‌احمد در جذب گردشگران و هنرمندان موفقیت شهرداری در منطقه و محله خواهد بود. با توجه به مجاورت این بنای تاریخی به خیابان خیام باید طرحی را اجرا کنیم که هنرمندان و گردشگران بتوانند در ساعات مختلف در محل تردد داشته باشند. برای تامین امنیت محل مشکلی نداریم. البته که شب مردگی وجود دارد اما با تلفیقی که توسط احیاگر خانه پدری جلال‌آل‌احمد مطرح شد میتوان این چالش را مرتفع کرد. جداره ها نیازمند رنگ آمیزی و نورپردازی هستند و شهرداری همکاری لازم را در این خصوص خواهد داشت. کسبه نیز همکاری داشته باشند تا کاری فاخر انجام شود.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا