چه میزان از جمعیت کشورهای جهان دچار فقر شدید هستند؟
تهران اجتماعی:به گزارش مهر: ابراهیم صادقی فر رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در اولین نشست از سلسله نشستهای گفتمانسازی عدالت اجتماعی فراگیر به بررسی چالشهای فقر در ایران و جهان پرداخت.
وی با اشاره به آمارهای جهانی، گفت: بیش از ۶۱۴ میلیون نفر، معادل ۷. ۶ درصد از جمعیت کره زمین، دچار فقر شدید هستند. این آمار نشان میدهد که پانصد و ۵۵ میلیون نفر از این افراد در مناطق روستایی و ۶۷ میلیون نفر در مناطق شهری زندگی میکنند.
به گفته وی بنا بر آمارهای جهانی تعداد مردان و زنان دچار فقر شدید تقریباً برابر است؛ به طوری که ۳۰۷ میلیون نفر مرد و ۳۰۶ میلیون نفر زن با این مسأله مواجه هستند. نکته قابل ملاحظه اینکه ۱۳۵ میلیون نفر از این افراد زیر ۱۵ سال سن دارند که نشاندهنده تأثیر فقر بر خانواده و نسل است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی همچنین به وضعیت فقر در ایران اشاره کرد و افزود: امروزه فقر در ایران یک مسأله حاشیهای نیست و تبدیل به واقعیت انکارناپذیر شده که بخشی از جامعه را درگیر کرده است.
صادقی فر با اشاره به آمارهای موجود در زمینه بازماندگی از تحصیل گفت: در حال حاضر بازماندگی از تحصیل در حال افزایش است. متأسفانه این موضوع ناشی از عوامل اجتماعی و اقتصادی مانند کمبود فضای آموزشی و نابرابری آموزشی ناشی از گسترش مدارس خاص است که منجر به تشدید فقر آموزشی میشود. افرادی که در مدارس خاص تحصیل میکنند احتمالاً وارد دانشگاههای برتر خواهند شد و این موضوع ممکن است تحرک طبقاتی را کاهش دهد.
به گفته وی ادامه نابرابریهای آموزشی همچنین بر سلامت جامعه تأثیر میگذارد؛ مانند کاهش دریافت کالری و افزایش آمار بیماریهای مزمن. اخیراً بحث توسعه نامتوازن منطقهای نیز مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا استانها با هم تفاوت دارند و محرومیتها در آنها متفاوت است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه با اهرم اقتصادی به جنگ فقر رفتن اشتباه است، گفت: باید ریشههای فقر را در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جستوجو کرد.
وی همچنین بر لزوم همکاری متخصصان از حوزههای مختلف برای طراحی سیاستهای جامع و هماهنگ جهت فقرزدایی تأکید کرد و افزود: سیاستگذاران باید برنامهای جامع و هماهنگ برای فقرزدایی طراحی و اجرا کنند و در این راستا مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با هدف جمعآوری آرای عمومی درباره عدالت اجتماعی فراگیر و سیاستگذاری فقرزدایی اقدام به برگزاری این سلسله نشستها کرده است.
رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی با بیان اینکه سیاستگذاران باید برنامه جامع و هماهنگی برای فقرزدایی داشته باشند گفت: در این راستا این نشستها با هدف سیاستگذاری فقرزدا و استخراج توصیههای سیاستی برگزار میشود.
وی افزود: مؤسسه کار و تأمین اجتماعی به عنوان متولی مطالعه و پژوهش مرتبط با حوزه رفاه سعی دارد با برگزاری این نشستها نظرات صاحبنظران را جمعآوری کرده و سیاستهای مؤثری را استخراج کند.
شایان ذکر است مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در راستای بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگانی و با توجه به تجربیات بینالمللی نشستهایی علمی و تخصصی در حوزه مأموریتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار میکند.
برگزاری سلسله نشستهای «گفتمانسازی عدالت اجتماعی فراگیر» از جمله این برنامهها است و نشست اول با عنوان «افق گشایی موضوع فقر» با حضور «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیس جمهور، «ابراهیم صادقی فر»، رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، «اسماعیل گرجی پور» معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت کار، «معصومه ابتکار» استاد دانشگاه و جمعی از متخصصین و کارشناسان برگزار شد.