مهمترین مؤلفه وفاق ملی، ایجاد فرصت برابر برای همه اقشار کشور است
تهران اجتماعی:به گزارش مهر: اسکندر مؤمنی وزیر کشور، امروز شنبه ۸ دیماه در مراسم گرامیداشت مقام زن و مادر، گفت: در مورد کرامت، نقش و جایگاه بانوان آیات و روایات زیادی وجود دارد و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در مورد جایگاه بانوان و در نظر گرفتن کرامت و شأن بانوان سخنان ارزنده فراوانی دارند.
وزیر کشور اضافه کرد: بر هیچکس پوشیده نیست، مؤلفه اول در جامعهای که بخواهد پیشرفت کند، حضور بانوان در همه عرصههاست. رئیسجمهور در دوران انتخابات، بارها بر شعار وفاق ملی، عدالت و انصاف و حضور جوانان و بانوان در عرصههای مختلف تأکید داشت.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از وفاق سخن به میان میآید، مهمترین مؤلفه ایجاد فرصت برابر برای همه اقشار این کشور است؛ یعنی هر کسی شایستگی داشت باید بتواند در مسند قرار بگیرد، فارغ از اینکه چه تفکر سیاسی داشته باشد یا از چه قومیت، مذهب و جنسیتی باشد.
وزیر کشور ادامه داد: حضور بانوان در عرصههای مختلف نشان داد که اگر فرصت برابری ایجاد شود، کمک بزرگی برای کشور هستند؛ نمیشود بخواهیم کشور پیشرفت کند، ولی فرصت لازم برای حدود نیمی از جمعیت کشور یعنی زنان، فراهم نشود. وقتی به گذشته نگاه میکنیم گامهای بزرگی برداشتیم و نسبت به ۴۰ سال قبل پیشرفتهای زیادی در حوزه زنان داشتیم اما هنوز به جایگاهی که شایسته ایران عزیز و بانوان است، نرسیدیم. باید همه دستبهدست هم دهیم تا بانوان بتوانند با فرصت برابر در عرصههای مختلف حضور پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: تجربه ما نشان داده است بانوان در وجدان کاری، دقت، پیگیری امور و مردمداری همواره پیشگام بودند. همه آمار و ارقام موجود در سیستمهای اداری کشور نیز نشان داد هرجایی که فرصت ایجاد شد، زنان درخشیدهاند.
مؤمنی افزود: در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی، اگر بانویی رانندگی میکرد موجب تعجب بود؛ ولی امروز میبینیم خلبان و کمکخلبان هواپیماهای پهنپیکر از بانوان هستند و همه ما از این بابت احساس سربلندی میکنیم.
وزیر کشور ضمن تقدیر از زهرا بهروز آذر معاون رئیسجمهور و فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت به جهت حضور در این مراسم، اظهار داشت: در هیئت دولت هم چهار بانو حضور دارند که بانوان بسیار فعال و کارآمد در عرصههای مختلف هستند.
وی بابیان اینکه حکم فرمانداران، معاونین استانداران و بخشداران توسط وزیر کشور امضا میشود، گفت: به عبارتی همه فرمانداران و بخشداران منصوب مستقیم وزیر کشور هستند و اولین حکم فرمانداری که امضا کردم، حکم خانم ضرغامنژاد بود؛ بانوی توانمند اهل سنت از دیار کردستان سرافراز و قهرمان که این روند انشاءالله ادامه نیز خواهد داشت.
مؤمنی افزود: وزارت کشور، جایگاه ویژهای در توسعه و پیشرفت کشور در همه عرصهها دارد؛ وزارت کشور، یک وزارتخانه سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی است و برای هرکدام از اینها هم ساختار و معاونتی در نظر گرفتهشده که امیدوارم با تلاش همه شما بانوان شاغل در وزارت کشور، با کمک امور بانوان استانداریهای سراسر کشور و در هماهنگی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، شاهد فرصت برابر برای همه بانوان در عرصههای مختلف با در نظر گرفتن کرامت و احترام باشیم.
در ادامه زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور مهمترین ناترازی امروز را ناترازی سرمایه اجتماعی دانست و گفت: با نگاه مادرانه میتوان سرمایه اجتماعی را افزایش داد و این امر باید در تصمیمگیریهای روزمره نمود داشته باشد.
وی با اشاره به جایگاه حضرت فاطمه (س) نزد پیامبر اکرم (ص) گفت: مادر بودن بیش از آنکه یک موقعیت فیزیکی و فیزیولوژیک باشد یک ویژگی، خلق و رفتار است و موهبتی الهی است که در قلب زنان به ودیعه گذاشتهشده است و حضرت زهرا در همان کودکی این ویژگیها را داشتهاند که ازاینرو لقب «امابیها» را از پیامبر اسلام کسب کردند.
بهروز آذر استفاده از ظرفیت همهجانبه مردم بهویژه زنان، اقوام و جوانان را باور دولت چهاردهم دانست و افزود: باوری که ما داریم این است که اگر بخواهیم به چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند برسیم، نمیتوانیم تنها با یک بال برسیم؛ زنان و مردان دو بال ایران اسلامی برای ارتقا و پیشرفت هستند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به رشد جایگاه زنان پس از انقلاب اسلامی گفت: امروز بیش از ۶۱ درصد ورودیهای دانشگاه، بیش از ۷۰ درصد کادر درمان و بیش از ۶۰ درصد کادر حوزه آموزشوپرورش را زنان تشکیل دادهاند و ۲۴ درصد از اختراعات کشور (درحالیکه متوسط جهانی آن ۱۴ تا ۱۷ درصد است) از آنِ زنان ایرانی است که این بهواسطه توانمندسازی زنان از طریق قانون اساسی و تدابیر مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام بوده است.
وی ویژگیهای زنانه را در مدیریت بسیار مهم و مؤثر دانست و گفت: اخلاق مراقبت، مهر مادری، اخذ تصمیمات فراگیر و منصفانه و توجه به خیر عمومی ویژگیهایی است که زنان در مدیریت خود به کار میبرند و این نقطه قوت آنان است. باید قدر این ویژگیهای مادرانه را دانست و آنها را تقویت کرد و در مدیریتهای زنان مورد استفاده قرار داد.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز با مقایسه فعالیتهای وزارت کشور با امور خانواده گفت: حوزه وزارت کشور مصداق امر مادرانه است به جهت اینکه هم با زیرساخت اجتماعی و هم با ایجاد فضای امن سروکار دارد که البته لزوماً به معنای نگاه امنیتی نیست.
وی ایجاد بستری برای افزایش ظرفیتها و توانمندیهای جامعه و فرصتسازی را از مأموریتهای اصلی وزارت کشور دانست و افزود: وجود نهادهایی در وزارت کشور که زیرساختهای نرم را ایجاد میکند دلالت بر این موضوع دارد که سیاستگذار بهدرستی مسیر کار را تدوین کرده است.
مهاجرانی مهارتهای نرم ازجمله شبکهسازی را علاوه بر مهارتهای مرتبط با شغل از موضوعات مورد تأکید در حوزه زنان دانست و افزود: امیدوار هستیم با حضور خواهران خوبمان که هم بر موضوعات کاری خود اشراف دارند و هم حرفهای رفتار میکنند، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر زنان و مادران در حوزههای مختلف باشیم.
همچنین در این جلسه پروین داد اندیش، رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور نیز ضمن اشاره به رویکردها و برنامههای مرکز گفت: ایجاد رضایتمندی در زنان و مادران دارای تأثیر مضاعف در رضایتمندی خانواده و جامعه است.
داد اندیش با اشاره به سخنان رئیسجمهور و تصریح وزیر کشور در خصوص وفاق ملی گفت: این دولت در همه دستگاههای تابعه، بنا بر ارتقا همبستگی و اعتماد ملی، امید به آینده و رضایت شهروندان این کشور از جمله زنان و اقشار مختلف دارد. ازاینرو این راهبرد سرلوحه کار قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در نقش تأثیرگذار زنان و اهمیت احترام به جایگاه زن گفت: وزیر کشور نیز در برنامههای خود اظهار داشتند که از انزوا گزینی و احساس تبعیض گروههای اجتماعی جلوگیری خواهند کرد و از جوانان و زنان فرهیخته در امور مدیریتی استفاده حداکثری خواهند کرد.
داد اندیش با اشاره به انتخاب سودابه ضرغام نژاد برای فرمانداری شهرستان دهگلان گفت: بیشک این رویکرد به انسجام و همبستگی ملی و پیدا کردن راهحل بسیاری از مشکلات امروز کمک خواهد کرد.
داد اندیش نیروی انسانی فعال را از مهمترین عوامل مؤثر بر توسعه دانست و افزود: دختران و زنان تحصیلکرده ما اشتیاق فراوانی برای مشارکت در اقتصاد خانواده و کشور دارند.