اجتماعی > محیط زیست

اجلاس اقلیمی کاپ۲۹؛ بحث درباره مسائل مالی همچنان ادامه دارد



تهران اجتماعی:به گزارش خبرگزاری ایسنا؛: این در حالی است که تنش‌های سیاسی بر مذاکرات سایه انداخته بود و آرژانتین روز پنج‌شنبه هیئت خود را از باکو بیرون آورد.

موفقیت اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد در سال جاری به این بستگی دارد که آیا کشورها می‌توانند در مورد یک هدف مالی جدید از سوی کشورهای ثروتمندتر برای ارائه سالانه توافق کنند یا خیر. این هدف در حالی مورد مذاکره است که اقتصاددانان در نشست‌های سازمان ملل گفتند کشورهای در حال توسعه تا پایان دهه به حداقل یک تریلیون دلار در سال برای مقابله با تغییرات آب و هوایی نیاز دارند.

همچنین بسیاری از کشورها گفته‌اند مسائل مالی برای تعیین اهداف بلندپروازانه آب و هوایی قبل از «اجلاس کاپ۳۰» سال آینده در برزیل، ضروری است.

با این حال، دستیابی به یک توافق می‌تواند در اجلاس امسال سخت باشد، جایی که تفکرات ناشی از اختلاف نظرهای عمومی و بدبینی در مورد تغییرات در سیاست جهانی، بدتر شده است.

پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری، نقش آینده ایالات متحده در مذاکرات آب و هوایی را زیر سوال برده است و تنش بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را تشدید می‌کند.

«یالچین رفیف»، مذاکره‌کننده ارشد کاپ۲۹ در یک کنفرانس خبری گفت: طرف‌ها باید به خاطر داشته باشند که زمان در حال گذر است.

به گزارش رویترز، هدف مالی سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری قبلی در سال جاری منقضی می‌شود اما کشورهای ثروتمند تنها از سال ۲۰۲۲ به این تعهدات عمل کردند.

مهم‌ترین نتیجه اجلاس می‌تواند اعلام تعهدی جدید از سوی کشورهای ثروتمند برای حمایت مالی از کشورهایی در جنوب جهانی باشد که بیشترین آسیب‌های اقلیمی را متحمل شده‌اند. این تعهد با عنوان «هدف مشترک جدید با شاخص‌های معین» شناخته می‌شود.

۱۵ سال پیش، در اجلاس «کپنهاگ»، توافق شد که کشورهای ثروتمند از سال ۲۰۲۰ سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار به عنوان حمایت مالی اقلیمی برای گذار به انرژی پاک و سازگاری با اثرات تغییرات اقلیمی فراهم کنند.

کشورهای در حال توسعه می‌گویند این وعده هنوز هم تا حد زیادی برآورده نشده و این مسئله اعتماد به مذاکرات اقلیمی سازمان ملل را تضعیف کرده است.

آنها می‌گویند کشورهای ثروتمند کمک‌های عادی خود را به عنوان حمایت مالی اقلیمی حساب می‌کنند و حتی زمانی که گفته می‌شود بودجه صندوق‌های اقلیمی تامین شده، دسترسی به آن دشوار است.

کشورهای توسعه‌یافته این مسئله را قبول ندارند. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی می‌گوید در سال ۲۰۲۲، مبلغ ۱۱۶ میلیارد دلار تامین شده است.

به گزارش بی بی سی، دمای جهانی در حال حاضر ۱.۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از انقلاب صنعتی است اما دانشمندان می‌گویند برای جلوگیری از وخیم‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی، دما نباید بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد.

برای دستیابی به این هدف، کشورها باید اقدامات بسیار بیشتری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای انجام دهند. برآورد شده است که تا سال ۲۰۳۰، انتشار گازهای گلخانه‌ای باید ۴۲ درصد نسبت به سطح سال ۲۰۱۹ کاهش یابد اما برنامه‌های اعلام‌شده اقدام اقلیمی تاکنون تنها ۲.۶ درصد کاهش را تضمین می‌کند.

کشورهای در حال توسعه می‌گویند بدون افزایش حمایت مالی اقلیمی، توانایی آنها برای اقدام در این زمینه محدود است.

به همین دلیل است که دستیابی به «هدف مشترک جدید با شاخص‌های معین» که انتظار می‌رود در اجلاس کاپ ۲۹ امضا شود، حیاتی است. اما این که وعده‌های تامین مالی چقدر خواهد بود، همان پرسش تریلیون دلاری است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا