تهران نوروز امسال نفس کشید
به گزارش ایسنا به نقل از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، فاطمه کریمی اظهارکرد: تهران از ابتدای سال پنج روز هوای پاک و ۱۲ روز هوای قابل قبول داشته است ابن در حالیست که در مدت مشابه سال پیش چهار روز هوای پاک و ۱۳ روز هوای قابل قبول به ثبت رسیده بود.
وی در ادامه به افزایش ارتفاع لایه مرزی هوا، کاهش شدت و میزان وارونگی هوا به دلیل افزایش نسبی دما در روزهای ابتدای فروردین اشاره کرد و تعدد سفرهای برون شهری و کاهش ترافیک داخل کلان شهر تهران را به دلیل افزایش روزهای تعطیل در فروردین ماه دانست و ناپایداریهای جوی که غالبا بهصورت وزش باد و بارش بارانهای بهاری بود را علت عمده کاهش غلظت آلایندههای هوا ذکر کرد، بهطوریکه علی رغم افزایش بار ترافیک درون شهری در بیشتر معابر در آغازین ساعات پایان تعطیلات نوروزی، شاهد شاخص کیفیت هوای قابل قبول برای شهر تهران بودیم.
کریمی اضافه کرد: با توجه به تلطیف دما و کیفیت هوا، پیادهروی، استفاده از دوچرخه و خودروهای برقی در مسیرهای کوتاه و بهرهمندی بیشتر از سیستم حمل و نقل عمومی گامی موثر از سوی شهروندان جهت تداوم کیفیت هوای مطلوب به شمار می آید.
بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در روزهای پایانی اسفند ماه ۱۴۰۳ بهبود نسبی کیفیت هوا را شاهد بودیم اما افزایش ناگهانی آلاینده ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون در شب چهارشنبه سوری از ساعت ۲۱ روز ۲۸ اسفند سال گذشته با شاخص ۱۱۴، وضعیت کیفیت هوا را تا ۱۰ صبح ۲۹ اسفند در شرایط بسیارناسالم قرار داد، بهگونهای که غلظت این آلاینده در ایستگاههای مناطق ۷، ۱۱، ۱۵ و ۲۰ تهران از ۶۵۰ میکروگرم بر مترمکعب فراتر رفت و شرایط کیفیت هوا در این مناطق به میزان بسیار نامطلوب ارزیابی شد اما خوشبختانه ناپایداریهای هوا در این ایام منجر به بهبود کیفیت هوای کلان شهر تهران در ساعات و ایام پیش رو شد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه اظهارکرد: بیشترین سهم آلودگی هوا منتشره ناشی از مواد محترقه و خطرناکی که در این ایام مورد استفاده قرار گرقته است مولد ذرات معلق با توزیع اندازه مختلف و بسیار سمی است که ضمن وارد کردن آسیب به مخاط دستگاه تنفسی، بعضا بهطور مستقیم وارد گردش خون انسان و سایر موجود زنده میشود. برخی از این مواد با ترکیب با بخار آب موجود در بافت ریه و تولید اسید ، مخاطرات و صدمات جدی را برای سیستم تنفسی بهویژه کاربران آن که اغلب کودکان و نوجوانان هستند، ایجاد می کند. بسیاری از مواد محترقه متشکل از فلزات سنگین سمی هستند که سمی بودن آنها پس از ورود به بافت بدن بهصورت بیماریهای مزمن بروز میکند.
وی در پایان به ضرورت فرهنگسازی در میان نوجوانان و دانشآموزان اشاره و اظهار کرد: آگاهسازی مهمترین نقش را برای پیشگیری از بروز حوادث خطرناک ، عدم آسیب به محیط زیست پیرامون و در نهایت جلوگیری از انتشار آلایندههای سمی در هوا دارد و مدارس، مراکز آموزشی و فرهنگی و در نهایت خانوادهها میتوانند با انجام برنامهریزی، نسل نوجوان و جوان را نسبت به خطرات ناشی از به کارگیری مواد محترقه خطرناک آگاه کنند.
انتهای پیام