اخبار اجتماعی > بهداشت و درمان

شیوع سویه جدید کرونا در پرسپولیس واقعیت دارد؟


همشهری آنلاین – مریم سرخوش: چند روز پیش بود که یک سایت ورزشی مدعی شیوع یک سویه جدید کرونا میان بازیکنان پرسپولیس شد و اعلام کرد: «یک بیماری ویروسی به سرعت میان بازیکنان این تیم در حال گسترش است و آزمایش‌های اولیه نشان داده که این بیماری یکی از سویه‌های جدید کروناست و باعث شده پزشک پرسپولیس دوباره پروتکل‌های کرونا از جمله ممنوعیت دست دادن و ماسک‌ زدن در محیط‌های بسته را برای بازیکنان و مربیان این تیم اجباری کند.»

درباره این که آیا سویه جدیدی از کرونا وارد کشور و از عوامل تشدید بیماری‌های ویروسی اخیر در تعطیلات نوروز شده باشد، دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به چند سوال همشهری پاسخ داده که در ادامه می‌خوانید.

نمونه‌ها را برای ما ارسال کنند

شیوع سویه جدید کرونا در پرسپولیس واقعیت دارد؟مرادی درباره انجام تست‌های ادعاشده درباره بازیکنان پرسپولیس که حاکی از ابتلا به سویه جدید کرونا بوده، می‌گوید: رصد سویه‌های در گردش کووید 19 در بخش دولتی به صورت انحصاری توسط دو آزمایشگاه انستیتو پاستور ایران و آزمایشگاه ملی آنفلوانزا انجام می‌شود. مسئولان این آزمایشگاه‌های در جریان نمونه تنفسی بازیکنان این تیم نبودند. در این باره همچنین از دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران استعلام تلفنی (15 فروردین 1404) انجام شد و آنها هم در جریان تهیه یا ارسال نمونه از تیم فوتبال پرسپولیس نبودند.

این مسئول ادامه می‌دهد: درباره این ادعا آنها می‌توانند در صورتی که قبلاً نمونه‌های تنفسی جهت آزمایش PCR تهیه شده، حجم نمونه کافی باشد (با هماهنگی با آزمایشگاه) و در زنجیره سرد مناسب نگهداری شده باشد، نمونه‌های قبلی بازیکنان را به آزمایشگاه پاستور ارسال کنند. در صورتی هم که نمونه تنفسی PCR قبلاً تهیه نشده باشد، آزمایشگاه انستیتو پاستور ایران آمادگی دارد تا در صورت لزوم، برای تهیه نمونه از بازیکنان علامتدار، به باشگاه مذکور مراجعه حضوری داشته باشد.

زیرسویه غالب کرونا

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر درباره سویه در گردش کرونا بیان می‌کند: سویه جدیدی از ویروس کووید-19 که موجب دغدغه باشد، طی ماه‌های اخیر در جهان شناسائی نشده است. در حال حاضر یکی از زیرسویه‌های امیکرون با نامLP.8.1 که از JN.1 مشتق شده، در حال افزایش است و تاکنون، شواهدی مبنی بر افزایش شدت بیماری ناشی از آن نسبت به سایر زیرسویه‌ها وجود ندارد. این زیرسویه در تقسیم‌بندی سازمان جهانی بهداشت سویه تحت رصد است و جزو سویه‌های مورد دغدغه و نگرانی قرار نگرفته است.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت هم زیرسویه LP.8.1 اومیکرون در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، ژاپن و استرالیا شناسایی شده و در برخی مناطق به سرعت در حال گسترش است و به یکی از سویه‌های غالب تبدیل شده است. علائم مشترک با سایر زیرسویه‌های اومیکرون از جمله گلودرد، خستگی، سرفه، احتقان یا آبریزش بینی، سردرد، درد عضلانی یا بدن درد، و تب یا لرز دارد.

شایع‌ترین عوامل بیماری‌زای تنفسی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین به نتایج آزمایشات دیده‌وری 21 عامل بیماری‌زای تنفسی، در اسفند 1403 هم اشاره می‌کند و می‌گوید: آنفلوانزا (12 درصد)، رینوویروس (9 درصد)، ویروس RSV (9 درصد) و ویروس کووید19 (1.8 درصد) شایع‌ترین پاتوژن‌های تنفسی در چرخش در کشور بودند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا