استانها > اصفهان

کاهش ۵۷ درصدی بارش‌های اصفهان؛ کم بارشی تا پایان زمستان ادامه دارد



نوید حاجی بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: میانگین بارندگی استان اصفهان از ابتدای سال زراعی (یکم مهر ماه) تا ۲۱ بهمن ماه سال جاری، به ۴۲ میلیمتر رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد و نسبت به دوره بلند مدت ۵۷ درصد کاهش یافته است.

میانگین بارندگی یک سال زراعی کامل در استان اصفهان ۱۹۷.۳۸ میلی‌متر و در کشور ۲۴۰ میلی‌متر است و سال زراعی از اول مهر هر سال شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد.

سامانه‌های بارشی امسال ماهیت شمالی دارد

وی خاطرنشان کرد: اگر وضعیت بارشی استان را به صورت منطقه‌ای بررسی کنیم، در سال زراعی کنونی مناطق غرب و جنوب استان اصفهان بین ۷۰ تا ۸۵ درصد کمبود بارش دارند و طبق بررسی الگوهای هواشناسی، تا پایان زمستان شرایط کم بارشی در مناطق غرب، جنوب و مرکز اصفهان ادامه دارد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: براساس الگوهای هواشناسی، عمده بارش‌هایی که تا پایان سال (زمستان) خواهیم داشت، ماهیت شمالی دارد و پیش‌بینی می‌شود روند مثبت بارشی در شهرهای مناطق نیمه شمالی استان ادامه پیدا کند.

بارش‌های فراتر از نرمال در شهرهای نیمه شمالی اصفهان

حاجی بابایی ادامه داد: امسال عمده بارش‌هایی که در استان اصفهان دریافت شد سامانه‌های شمالی بودند و از ابتدای سال زراعی تاکنون به طور عمده شمال استان اصفهان بارش‌های فراتر از نرمال دریافت کرده است.

وی اضافه کرد: نواحی نیمه شمالی استان، از جمله اردستان، خور و بیابانک، کاشان و نائین از جمله مناطقی هستند که امسال بارش‌های فراتر از حد معمول دریافت کردند.‌

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان افزود: متأسفانه در مناطق غربی و جنوبی بارش‌ها کمتر از نرمال است و برای مثال در شهرستان سمیرم امسال تاکنون ۷۵ درصد، در چادگان ۷۰ درصد و فریدونشهر ۵۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت داریم و در حقیقت در مناطق غرب استان بارش‌هایی که تاکنون دریافت شده در حوضه زاینده رود نبوده است.

حاجی بابایی با اشاره به اینکه قسمت‌های مرکزی استان از جمله شهرهای اصفهان و نجف آباد بین ۷۰ تا ۸۰ درصد امسال کمبود بارندگی دارند، تصریح کرد: باید توجه داشت که کمبود بارش و خشکسالی در تمام دنیا وجود دارد و تغییر اقلیم، نوع بارش، زمان بارش و روند بارش در دنیا یک چالش شده است.

ضرورت مدیریت مصرف آب و فرهنگسازی در جامعه

وی افزود: تغییر اقلیم متأسفانه در مناطق مرکزی ایران بسیار خود را نشان داده است و راهکار اولیه در این شرایط مدیریت مصرف و صرفه جویی در منابع آب مانند سایر کشورهای دنیا است؛ مدیریت بهینه آب در صنعت، شرب و کشاورزی و به طور جدی فرهنگسازی مصرف مردم نسبت به شرایط نگران کننده منابع آب است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی اصفهان خاطرنشان کرد: ضروری است که تا حد ممکن هدر رفت آب را کنترل کنیم تا در فصل گرم سال با مشکل روبه رو نشویم زیرا بیشترین نگرانی‌ها از وضعیت کم‌بارشی کنونی برای فصل گرم سال است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا