افتتاح ۹۰ پایگاه جدید اورژانس در کشور | مانتیورینگ آمبولانسها آغاز شد
همشهری آنلاین – مریم سرخوش: دکتر جعفر میعادفر، رییس سازمان اورژانس کشور در آیین افتتاح همزمان پایگاههای اورژانس و افتتاح ۱۳۷ پروژه این سازمان که با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در محل سازمان اورژانس کشور برگزار شد، گفت: با اتفاقاتی که امروز در سراسر کشور در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی رخ میدهد و با افتتاح ۹۰ پایگاه جدید، آمار کمیتی پایگاههای اورژانس به بیش از ۳۴۰۰ پایگاه خواهد رسید.
به گفته این مسئول در ابتدای انقلاب فقط ۲۰ پایگاه فعال در کشور داشتیم و اکنون این آمار به بیش از ۳۴۰۰ رسیده است. ۵۲ پایگاه اورژانس هوایی هم با نگاه ویژه به مناطق محروم، صعبالغبور و عشایری فعال است.
او ادامه داد: ۲۹ هزار نفر در سازمان اورژانس تلاش میکنند که با کیفیتترین خدمات را ارایه کنند. تلاش این است که رضایمندی مردم را کسب کنند. بر این اساس سالانه تعداد ماموریتهای قابل توجهی در کشور رخ میدهد که بخشی مربوط به تماسهای بسیاز زیادی که با هدف کمکرسانی و مشاوره در مرکز ارتباطات اورژانس داریم و از سوی همکاران ما در اتاق دیسپچ پاسخ داده میشود. بخشی از خدمات هم منجر به اعزام آمبولانس به محل حادثه یا منزل بیماران میشود و خدمات از این مکانها آغاز تا اعزام به مراکزدرمانی ادامه دارد.
میعادفر از راهاندازی دو سامانه اورژانس هم خبر داد و عنوان کرد: مانیتورینگ آمبولانس بالاخره به ثمر نشست و این ظرفیت ایجاد شده که در اقصی نقاط کشور آمبولانسها به لحظه رصد و مدیریت میشوند. مسیرهای حرکتی آنها رصد میشود که در چه موقعیت و خدماتی هستند. براساس سطوح دسترسی تا سطح پایگاهی هم این کار انجام میشود.
به گفته این مسئول سامانه دیگر هم مربوط بیماران قلبی است. این فضا را ایجاد کردیم که همکاران و تکنسینهای فوریتهای پزشکی قدرت تشخیصی در سرعت عمل و انتقال بیماران قلبی در کوتاهترین زمان به مراکز تخصصی را داشته باشند تا به موقع اقدامات پیشرفته را دریافت کنند. با این ظرفیت سرعت انتقال بیمار به بیمارستانها کاهش پیدا میکند تا سلولهای قلبی کمتر آسیب ببینند.
میعادفر درباره چالش نیروی انسانی در پایگاههای اورژانس کشور بیان کرد: در همان روزهای ابتدایی وزیر بهداشت دستور دادند از سهمیه ۲۷ هزار تایی استخدامی جدید در ۵۵۰۰ نفر به سازمان اوژانس اضافه خواهد شد و بخش اعظیمی از کمبودها جبران میشود.
اورژانس خط مقدم ارائه خدمات درمانی
دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت هم در ادامه این مراسم افتتاح حدود ۱۳۰ پروژه اورژانس در کشور را کار بزرگی عنوان کرد که میتواند به مردم خدمات خوبی ارائه کند.
ظفرقندی ادامه داد: این که قبل از پیروزی انقلاب حدود ۲۰ پایگاه داشتیم و اکنون به ۳۴۰۰ پایگاه افزایش پیدا کرده یک پشیرفت قابل ملاحظه است، چون اورژانس خط مقدم ارائه خدمات درمانی است و باید سه مشخصه بارز داشته باشد؛ سرعت عمل و نقل انتقال، تشخیص خوب و به موقع و درمان مناسب و علمی. چیزی که امروز شاهدیم در جهت این سه هدف است و این که با پایگاههای بیشتر و تجهیز موتولانس، سرعت خدماترسانی و نقل و انتقال بیماران افزایش پیدا کند. با اقداماتی هم که برای مراکز بیماریهای قلبی و تشخیص هوشمند بیماریهای قلبی و صورت گرفته، اقدام سریعتر در این زمینه هم برای درمان هم سرعت عمل در تشخیص بیماریهای قلبی رقم میخورد.
به گفته ظفرقندی در سال حدود ۲۰ میلیون تماس اورژانس داریم و که منتج به ۶ میلیون ماموریت میشود. همچنین روزانه ۵۰ هزار تماس داریم که ۱۵ هزار تعداد به ماموریت میرسد. هر کسی که بیمار اورژانسی را تجربه کرده باشد میداند که این چه مفهومی از کمک، رسیدگی به مردم و کار بزرگ درمانی دارد.
وزیر بهداشت همچنین افتتاح امروز برای پایگاههای اورژانس، ایاوسی، مراکز مدیریت تختهای بیمارستانی، سامانه رصد آمبولانسها، سامانه بیماریهای قلبی و پایگاههای موتولانس را قدمی بزرگ در جهت پیشرفت خدمت برای بیماران عنوان کرد و گفت: وظیقه خودمان میدانیم که از صمیم قلب از تمام همکاران اورژانس که شبانهروز با تحمل استرس و کمبود نیرو و مشکلاتی که وجود دارد به مردم خدماترسانی میکنند، تشکر کنم و امیدوارم بتوانیم مشکلات را کمتر کنیم و خدمات با کیفیتتری به مردم ارایه شود.